Barça

El Barça firma la millor arrencada de la Lliga de la seva història

El triomf aconseguit a Jerez, el desè en tretze partits, suposa la millor arrencada del Barça en la història de la Lliga, que en la jornada tretzena ja suma 33 punts, amb deu triomfs i tres empats. Fins avui, el millor registre de l'equip blaugrana després de tretze partits recollia un balanç de 10 victòries, 2 empats i 1 derrota, aconseguit la temporada passada. Avui l'equip s'ha entrenat, si bé els titulars del partit contra el Jerez s'han quedat al gimnàs fent recuperació, excepte Pedro. Els blaugranes, tot i admetre que la victòria d'ahir no és de les més lluïdes, sí que reconeixen que és resultadista.

Actualitzat
En 13 partits, el Barça ha aconseguit 33 punts sobre 39 possibles, és a dir el 85 per cent dels punts possibles, la qual cosa desmenteix l'afirmació realitzada per Pep Guardiola, tècnic del Barça, a inicis de temporada. En els primers dies de la present campanya, Guardiola va voler rebaixar l'eufòria després del repòquer conquistat pel seu equip -el triplet més la Supercopa d'Espanya i la d'Europa-, en advertir sobre com seria de difícil repetir una temporada com la passada. "Si fem comparacions amb l'any passat, les perdrem totes. Però totes, totes. Només en guanyarem una i és que aquesta temporada hem començat millor -el Barça només va sumar un punt sobre sis possibles-", va dir Guardiola llavors.

El tècnic va explicar que la resta de comparacions, "la dels gols, la dels rècords, la de les victòries", el Barça les perdria totes. Però per una vegada Guardiola s'ha equivocat. Cert que el seu equip marca menys gols, però també n'encaixa menys. Després de 13 partits els seus números són molt bons, malgrat que podrien ser millors, després d'haver deixat escapar dos punts a Pamplona, amb un gol encaixat en el minut 93 per un gol en pròpia porta de Piqué.

Ara el Barça disposa de cinc punts d'avantatge sobre el segon classificat, amb un partit jugat més, un coixí de punts que li hauria de permetre acabar l'any com a líder. Fins a final d'any, els blaugrana han de jugar dos partits de la Lliga més, dissabte contra el Deportivo a Riazor i el 12 de desembre, contra l'Espanyol al Camp Nou.

Però aquests no són els seus únics compromisos. El Barça jugarà, a la recerca de la seva classificació matemàtica per als vuitens de la Champions contra el Dinamo, a Kíev, el pròxim 9 de desembre.

Posteriorment, els blaugrana disputaran el Mundial de Clubs a Abu Dhabi. Estan classificats per a semifinals (16 de desembre); la final es juga el 19 de desembre.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut