El Barça femení resol amb victòria el tràmit contra el FC Minsk al Miniestadi i certifica el pas als vuitens de final (2-1)

El Barça femení, que afrontava el partit de tornada amb un 0-3 favorable de l'anada, s'ha tornat a imposar amb gols de Jennifer Hermoso de penal i Andressa Alves, que han capgirat la diana inicial de la nigeriana Ogbiagbevha

David CarballoActualitzat

El Barça femení ha certificat la classificació per als vuitens de final de la Lliga de Campions. Les blaugranes, que afrontaven el partit de tornada amb un 0-3 favorable de l'anada, han resolt el tràmit contra el FC Minsk amb una nova victòria al Miniestadi.

Tot i la comoditat dels tres gols d'avantatge, les jugadores de Xavi Llorens han dominat clarament la primera meitat i han disposat de bones ocasions per avançar-se en el marcador. Alexia Putelles ha pogut fer el primer, però una defensa bielorussa i el pal ho han evitat i també ho ha provat Mariona Caldentey amb un xut desviat per la portera visitant Kovaltxuk, una de les destacades del seu equip.

En l'inici de la represa, el Barça ha vist com el FC Minsk s'ha avançat en una acció aïllada en el minut 53. La potent davantera nigeriana Ogbiagbevha ha batut Marta Ràfols amb una canonada a l'escaire. El 0-1 no ha fet perdre els nervis a les blaugranes, que han reaccionat ràpidament per evitar qualsevol sorpresa.

En el minut 60, l'àrbitra del partit ha xiulat penal per unes mans de la defensa visitant Julia Borisenko dins de l'àrea i Jennifer Hermoso ha transformat la pena màxima per fer l'empat a un. Amb el pas del temps, l'intens aiguat que ha caigut sobre el Mini ha provocat que la pilota no acabés de rodar bé però, tot i això, en el minut 76, la brasilera Andressa Alves ha culminat la remuntada amb el seu primer gol com a blaugrana.

En el tram final, i amb un terreny de joc impracticable, el Barça femení no ha hagut de patir per assegurar-se la classificació per als vuitens de final de la màxima competició europea.