El Barça femení perdona el Twente en l'anada dels vuitens de final de la Champions (1-0)

Un golàs de Jennifer Hermoso dóna el triomf a l'equip de Xavi Llorens, que ha deixat escapar un marcador més ampli en l'anada dels vuitens de final

Oriol VidalActualitzat

El Barça femení ha desaprofitat una gran ocasió per sentenciar el pas als quarts de final de la Champions. Davant el Twente holandès (el mateix rival que l'any passat en aquesta ronda), les blaugranes n'han tingut prou espolsant-se la pressió inicial de les holandeses. De fet, la victòria de l'equip de Xavi Llorens ha quedat definida en la primera ocasió, amb un golàs de Jennifer Hermoso en el minut nou. Un gol, el de la madrilenya, que ho ha tingut tot: control, barret i xut esplèndid. Ha estat el quart gol d'Hermoso en la Champions, molt aplaudit pel miler d'aficionats que hi havia al Miniestadi.

Les blaugranes han estat superiors i podrien haver marxat al vestidor amb la sentència de l'eliminatòria a la butxaca. En el minut 24, l'àrbitre no ha vist un possible penal de Waldus per unes mans que han considerat involuntàries. Més tard, Alèxia Putellas no ha pogut definir una bona acció personal. La mateixa Alèxia ha tornat a provar sort en el minut 36 des de la frontal, però el xut ha sortit massa alt.

La recerca del segon gol s'ha intensificat en el segon temps. Jennifer Hermoso ha obligat a intervenir Lorshey en dos temps. Poc després, Andressa Alves gairebé ha provocat un gol en pròpia porta amb una centrada molt potent. Però la millor oportunitat ha arribat en el minut 55, després d'una acció de luxe d'Alèxia Putellas, amb sotana i retalls inclosos, que Olga Garcia no ha pogut definir. Tampoc ha tingut fortuna en els últims metres Bárbara Latorre. A l'hora del partit, li han anul·lat un gol per control previ amb el braç, mentre que, deu minuts abans del final, ha desaprofitat una clara ocasió tota sola davant la portera holandesa.

En qualsevol cas, el Barça s'ha mostrat molt superior a les holandeses, que tan sols han disposat d'una ocasió clara en tot el partit, en una contra quan faltaven set minuts per al final. Una centrada de Bakker ha sortit fora per poc, després de rebotar en una defensora blaugrana. L'eliminatòria es resoldrà, doncs, d'aquí a set dies al camp del Twente.

FC Barcelona: Sandra Paños; Marta Torrejon, Ouahabi, Roddik, Ruth; Melanie, Unzué; Andressa Alves, Alexia Putellas (Ange Koko, 79') i Olga Garcia (Bárbara Latorre, 57'); Jenni Hermoso

Twente: Lorsheyd, Roetgering, Waldus, Kerkdijk, Worm, Munsterman, Beerensteyn, Onzia, Jansen, Roord i Bakker