Barça

El Barça estudia una possible ampliació del Camp Nou, però prioritza la construcció d'un nou Palau

El Barcelona es planteja la possibilitat d'ampliar en 10.000 localitats la capacitat del Camp Nou, en funció de la demanda, encara que la prioritat de la junta directiva és la construcció d'un nou Palau blaugrana, que suposarà una inversió de 75 milions d'euros, i que estaria llest per a la temporada 2015-16. Al marge d'aquesta quantitat, el Barcelona invertiria uns 40 milions d'euros més a l'Espai Barça, una zona entre el Camp Nou i el Miniestadi en la qual construirà una sèrie d'infraestructures, entre les quals un hotel. Així ho ha confirmat el directiu Jordi Moix, responsable de l'àrea patrimonial, en una repassada de les actuacions realitzades per la directiva de Sandro Rosell des de la seva arribada al capdavant del club.

Actualitzat
Després d'assegurar que "un Barça fort patrimonialment és la millor garantia per a la seva independència", Moix ha desglossat els plans que el club té en quatre àmbits: la zona de les Corts (on estan ubicades les instal·lacions del club), la Ciutat esportiva de Sant Joan Despí i els terrenys a Can Rigal i Viladecans.

"Remodelació sostenible" del Camp Nou

La directiva blaugrana únicament es planteja ampliar el nombre de localitats, com va passar el 1982 i 1987, en el cas que es produeixi "una demanda sòlida" d'aquestes. Es podrien aconseguir 10.000 localitats més, a la part alta de la tribuna. "Hi ha una demanda de seients, però per a determinades localitats, si ampliem seria a zones llunyanes", ha aclarit Moix. "Sí que ens hem plantejat una remodelació sostenible, prioritzar el confort per als socis i la millora dels serveis, així com repensar les circulacions verticals per millorar l'operatiu de la instal·lació", ha dit. El finançament, en el cas que es dugui a terme, seria mixt, a partir dels recursos de clubs, de diferents operadors, així com un finançament bancari. En tot cas, Moix ha descartat que el Barcelona hagi pensat construir un nou estadi fora de la ciutat. "No veig el Barça fora de la ciutat, és implantejable per al club, els socis i l'ajuntament. L'enfocament està centrat a les Corts", ha dit.

La prioritat: el nou Palau

Més avançats estan els plans per a la construcció d'un nou Palau blaugrana, en un emplaçament pròxim a l'actual. Suposaria una inversió mínima de 75 milions d'euros, es començaria a construir a final del 2012 o principi del 2013 i estaria operatiu per a la campanya 2015-16. El finançament seria extern "per no distreure recursos del club" i s'ha arribat a un acord amb l'Eurolliga, la normativa del qual obliga a jugar en una instal·lació amb una sèrie de requisits que ara no compleix el Blaugrana, per informar sobre l'evolució del projecte. En tot cas, el Barça no preveu, com va passar després dels Jocs Olímpics de Barcelona el 1992, la possibilitat de jugar partits al Palau Sant Jordi i no descarta que la nova instal·lació rebi un nom comercial "en funció de les opcions de finançament".

Espai Barça

La construcció d'una estació de metro en un dels extrems de l'illa del Miniestadi és "un fet estructural molt important per al futur", segons Moix, que també ha comentat novetats futures pel que fa a la construcció de l'Espai Barça, una zona entre l'illa del Camp Nou i el Miniestadi en la qual es realitzaran diferents actuacions. "La idea és obrir aquesta zona a la ciutat i al barri de les Corts", ha comentat Moix. El Barça construirà allà una seu social, un hotel, un auditori, un gimnàs, oficines, una megabotiga i negocis de restauració, així com la possible ampliació d'un aparcament subterrani.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut