El Barça esgarrapa la victòria a l'inexpugnable Sánchez Pizjuán gràcies a una brillant segona part (1-2)

Els de Luis Enrique assalten el camp del Sevilla i sumen una important victòria amb gols de Messi i Suárez. El Barça juga una primera part per oblidar i una segona, en canvi, d'allò més inspirada

Oriol LlachActualitzat

El Barça ha visitat el complicat estadi del Sánchez Pizjuán i n'ha sortit amb una victòria molt important davant d'un dels rivals més complicats a la Lliga (1-2). Els de Luis Enrique han disputat una primera part amb imprecisions i errors que han corregit al segon temps i han acabat mostrant la seva millor versió.

El Sevilla ha començat molt incisiu en atac. Dues arribades a la porteria de Ter Stegen en menys d'un minut han fet preveure que els andalusos no els posarien les coses gens fàcils. Però el Barça s'hi ha tornat amb la mateixa moneda, una gran jugada col·lectiva que Luis Suárez no ha pogut culminar amb el gol per una mà molt ben posada del porter Sergio Rico.

Primers compassos amb un ritme frenètic, duel d'alta tensió entre dos dels grans equips europeus enfrontats en el campionat domèstic pels primers llocs de la Lliga.

Una errada de Sergi Roberto deixant passar la pilota just davant seu ha servit en safata el gol del Sevilla. Vitolo s'ha plantat sol davant del porter blaugrana i ha rematat a boca de canó.

Ha estat un enfrontament d'anades i vingudes, amb les línies atacants molt amunt i amb un mig del camp gairebé inexistent per part dels dos equips.

El Barça ha plantat cara, però el gol ha provocat nervis i la incomoditat s'ha instal·lat entre els blaugranes. El FC Barcelona ha perdut diverses pilotes, tant en atac com en defensa, que regalaven tot l'avantatge als andalusos. La solvència defensiva d'Umtiti ha impedit que el Barça prengués mal. Mentrestant Luis Enrique es desesperava a la seva banqueta.

Quan els blaugranes estaven més contra les cordes, Leo Messi ha fet el gol de l'empat en una gran jugada al contraatac: assistència de Neymar i l'argentí ha engaltat un xut imparable des de fora de l'àrea.

A la represa, els papers s'han intercanviat, el FC Barcelona ha sortit abocat a l'atac i ha protagonitzat uns primers minuts molts incisius, donant la millor imatge dels blaugranes en tot el partit.

Messi ha tingut el segon gol a les botes després de protagonitzar una gran jugada individual que ha deixat asseguts quatre defensors, però la pilota ha sortit desviada. Un avís que el FC Barcelona no estava disposat a deixar-se intimidar per més que el rival sigui un gran equip com el Sevilla.

I dels avisos, als fets. Una gran jugada col·lectiva dels blaugranes ha acabat amb el segon gol, xut de Luis Suárez ajustat al pal des de dins de l'àrea i amb la pilota que ha passat entre les cames de Sergio Rico.

Poc després, Luis Suárez ha superat la sortida del porter andalús pel lateral i ha centrat però cap jugador del Barça estava situat per rematar i la pilota s'ha passejat tota sola en paral·lel a la línia de gol amb la porteria buida. Sergio Rico ha treballat de valent amb grans intervencions per evitar el tercer del FC Barcelona.

Leo Messi ha vist la targeta groga després de rebre una entrada molt dura de Nzonzi que li ha trencat la bota, i és que l'àrbitre ha interpretat que el davanter argentí perdia el temps mentre esperava que l'encarregat de material del Barça li fes arribar el calçat de recanvi.

A les acaballes del partit, Neymar ha tingut el tercer a les botes, s'ha plantat sol davant de Sergio Rico però el porter andalús ha guanyat el pols al brasiler.

Amb aquesta victòria, el Barça arrenca tres punts molt valuosos en el Sánchez Pizjuán que el posen en el segon lloc a la classificació de la Lliga.