Messi controla una pilota entre tres jugadors del Celta (EFE)

El Barça es veu superat per un Celta molt intens i encaixa la primera derrota a la lliga (4-1)

Els blaugrana han fet un mal partit i han deixat escapar el liderat en veure's superats clarament per un Celta que s'ha confirmat com l'equip revelació del campionat

David CarballoActualitzat

El Celta ha confirmat la condició d'equip revelació de la lliga superant en intensitat i joc un Barça lluny del seu millor nivell a Balaídos. Els gallecs, un equip sempre molt intens i descarat, han golejat els blaugrana per 4 a 1 i han deixat sense liderat l'equip barcelonista, que ha encaixat la primera derrota de la temporada després de cinc jornades.

Luis Enrique havia avisat que si els seus homes no igualaven la intensitat del rival, el Celta els passaria per sobre. I així ha estat. Tot i que el Barça ha avisat primer amb dues ocasions de Messi i Neymar refusades per Sergio, el Celta no s'ha espantat i fidel al seu estil atrevit ha estat molt superior durant els primers 45 minuts.

Nolito, sempre incisiu per la banda esquerra, ha mostrat la seva qualitat i el seu estat de gràcia fent l'1 a 0 en el minut 26 amb un xut molt ajustat a l'escaire de Ter Stegen. I sense temps per reaccionar, el Celta ha fet el segon. Una greu errada de Piqué l'ha aprofitat Iago Aspas per marcar el 2 a 0 picant de forma magistral la pilota per sobre de la sortida del porter alemany. L'exhibició del Celta ha continuat davant un Barça molt poc intens, que gairebé sempre ha perdut totes les pilotes dividides i que només ha comès una falta en tota la primera meitat.

Aspas i Guidetti culminen la golejada gallega

En l'inici de la represa, Luis Enrique no ha fet cap canvi tot i el mal joc dels seus homes, superats en els duels individuals i col·lectius. Messi ha pogut reduir distàncies però ha estavellat un xut al pal i pràcticament a continació, el matx s'ha posat encara més coll amunt per als interessos blaugrana. El públic de Balaídos ha gaudit del bon joc del seu equip i ha embogit quan Iago Aspas, culminant un ràpid contraatac després d'un córner servit pel Barça, ha fet el tercer en el minut 56.

Aquest tercer cop ha deixat el Barça estabornit i Aspas i Nolito han perdonat clares ocasions per fer més gran l'hemorràgia. Amb més cor que futbol, els blaugrana han intentat reaccionar però els seus intents s'han topat amb un inspirat Sergio. A deu minuts pel final, Neymar ha retallat distàncies i ha donat mínimes esperances de remuntada que s'han esfumat ben aviat quan Guidetti, que acabava d'entrar en el lloc d'Aspas, ha fet el definitiu 4 a 1. Amb aquest triomf, el Celta suma 13 punts de 15 possibles i supera el Barça a la classificació.