El Barça es retroba amb si mateix i amb la victòria en un partit ple d'ocasions i de bon joc (0-3)

Després d'una primera part brillant, però sense gols, Luis Suárez ha estrenat el marcador i Messi ha arrodonit el resultat amb un doblet magistral

El FC Barcelona ha tornat al camí de la victòria en la visita a l'Osasuna, en un partit d'ambient fred (5 graus a El Sadar a les 13.00) que ha vist un equip blaugrana de sang calenta, especialment en una de les primeres parts més inspirades de la temporada. Luis Enrique ha triat un onze que comença a ser reconeixible, tot i que no sigui el de gala de les últimes temporades. Un excel·lent Umtiti ha ocupat el lloc de Mascherano; André Gomes, en un bon partit, ha fet de Rakitic, i Arda Turan ha jugat en el lloc del sancionat Neymar. Sense marcar, el turc ha tornat a fer un partit complet, però, quan el tècnic ha vist el marcador favorable, l'ha canviat per Denis Suárez per guanyar toc al centre del camp.

El Barça ha començat a avisar des del minut 8. En els primers minuts Luis Suárez ha tingut dues ocasions ben clares. En la primera, després d'una passada magistral de Messi, li ha sortit un xut massa creuat, i en la segona, ha pivotat en lluita amb Iván Márquez i la rematada a la mitja volta li ha anat al pal.

L'actitud dels de Luis Enrique ha superat la de la Champions contra el Borussia, amb pressió alta a la defensa rival, guanyant totes les pilotes dividides i trenant el joc perfectament. Hi ha hagut moltes més oportunitats de gol. Ara, en concret, dues de Messi, assistit per Suárez. Tampoc no ha tingut sort. Nauzet, primer amb el peu i després amb la mà, ha desviat els xuts que l'argentí ha fet gairebé en l'un contra un.

Cap al minut 25 el partit s'ha convertit en un atac i gol culer que els jugadors locals només tenien manera d'aturar exercint agressivitat sobre Andrés Iniesta, ja visiblement recuperat, en la creació blaugrana. El capità ha tingut alguna cosa més que paraules amb Oier i amb Oriol Riera. El Barça, però, no ha tingut punteria, tot i que ho ha intentat fins i tot des de fora l'àrea. Un llaçament de Suárez i dos d'Iniesta han acabat fora per poc.

En la represa l'Osasuna ha volgut sorprendre el Barça buscant Sergio León en profunditat. El davanter ha fet una de les millors jugades del partit a la contra amb una vaselina des de fora de l'àrea que ha rebotat al travesser d'un Ter Stegen massa avançat.

Aquesta jugada ha creat dubtes en el Barça, que ha començat a precipitar-se i a no semblar l'equip pacient i inspirat de la primera part. I ha estat just aleshores, al 58, que Suárez ha aconseguit obrir la llauna tot rematant la passada de la mort de Jordi Alba, la cirereta a una triangulació iniciada per Messi que ha descentrat la defensa navarresa.

El segon gol ha arribat 14 minuts després, pràcticament amb els mateixos protagonistes. Alba ha fet una internada portentosa per la dreta, i ha cedit a l'àrea petita on Messi ja no ha perdonat. El remat final l'ha segellat el mateix Messi, però aquesta vegada amb una jugada personal, magistral, que ha deixat diversos defenses i el porter asseguts a la gespa. Ja s'enfilava el temps afegit, i el Sadar ha acomiadat el crac argentí amb aplaudiments.

La victòria suposa un alleujament per a l'equip i per a l'entorn blaugrana després de tres empats seguits. Permet al Barça no desenganxar-se del cap de la Lliga i envia un missatge que pot pressionar el líder, el Reial Madrid. Pel que fa a l'Osasuna, una altra derrota que el deixa més cuer que abans.