El Barça es refà amb una brillant golejada a Vila-real i suma una victòria que pot valer mig títol (1-4)

El Barça ha respòs com només ho fan els equips campions. Després de la decepció per l'eliminació a les semifinals de la Champions, els blaugranes s'han refet de la millor manera possible, amb una brillant victòria al sempre complicat camp del Vila-real. L'equip de Pep Guardiola, dirigit per un Xavi magistral, ha deixat el matx sentenciat en una primera part primorosa. Messi, el mateix Xavi i Bojan han posat un aclaparador 0-3, resultat amb el qual s'ha arribat al descans. A la represa, Llorente ha retallat distàncies però la victòria blaugrana mai no ha perillat i Messi ha arrodonit la golejada, un triomf que pot valer mig títol de Lliga.

Semblava que havia de ser un partit complicat, però el Barça l'ha resolt en mitja part. Hauria pogut marcar Messi en una de les primeres pilotes que ha tocat, però Diego López ha enviat la pilota a córner amb la punta dels dits. El Vila-real també ha pogut marcar en una jugada en què Nilmar s'ha plantat sol davant Valdés, però ha enviat la pilota molt lluny de la porteria. I en el minut 19 ha començat el festival de gols. Messi, a passada de Xavi, ha fet el zero a un. 28è gol de Messi en la Lliga, el primer que marca contra l'equip de la Plana, i partit encarrilat.

En el minut 33 ha arribat el zero a dos. Xavi, que ha fet una primera part brillant tot i jugar amb molèsties, ha transformat un llançament de falta col·locant la pilota on Diego López no podia arribar. Els de Guardiola dominaven còmodament i el Vila-real no podia superar la pressió, i així ha arribat el tercer, que ha fabricat totalment Bojan, titular mentre Ibrahimovic s'ho mirava des de la banqueta. Autopassada, esprintada, i rematada ajustada per fer pujar el zero a tres que pràcticament ho deixava tot dat i beneït abans del descans.

Messi posa la rúbrica final

A la segona meitat, el Barça ha controlat el partit fins al minut 67, quan el Vila-real ha retallat les diferències en una passada llarga en què Llorente s'ha trobat sol davant Víctor Valdés i l'ha batut amb un xut col·locat. La resposta del Barça no ha estat immediata, però ha avisat amb una jugada individual de Messi, quatre minuts més tard, que ha acabat amb un xut que ha sortit molt a prop del pal.

I la jugada curiosa i a la vegada polèmica del partit s'ha produït poc després. Touré havia d'entrar per Busquets, i el migcampista se n'ha anat a acomiadar-se de l'àrbitre, que ha pensat que perdia temps i li ha ensenyat una targeta groga. Ja n'havia vist una, i per tant, havia de ser expulsat. Quan Teixeira Vitienes se n'ha adonat, ha dit que res, que la targeta no valia, mentre els jugadors del Vila-real protestaven i Guardiola esbroncava Busquets a la banqueta.

Abans de deixar el seu lloc a Ibrahimovic, Bojan hauria pogut fer el quart, però no ha estat prou fi a l'hora de rematar una bona assistència en profunditat de Pedro. L'ha acabat fent Messi, quan quedaven dos minuts pel final. Passada a l'espai de Xavi, arribada de Dani Alves, i Messi, amb un control i un toc suau, ha sumat el seu 29è gol a la Lliga, el 42è de la temporada. Amb aquesta contundent victòria el Barça ha salvat el primer gran escull en el camí cap al títol, i aquest diumenge el Reial Madrid està obligat a no fallar contra l'Osasuna si vol continuar somiant amb el títol de Lliga.