Primera

El Barça es passeja al camp del Racing (1-4) i es col·loca líder provisional

El Barça va tornar a exhibir-se i va guanyar amb comoditat al camp del Racing de Santander per 1-4. Al Nuevo Sardinero, els de Guardiola van fer una primera meitat brillant i van marxar amb un 0-3 al descans amb dianes d'Ibrahimovic, Messi i Piqué. El crac argentí va fer el 0-4 i el català Òscar Serrano va descomptar per al Racing. La mala notícia del matx va ser la lesió d'Ibrahimovic, que es va retirar amb un esquinç de grau 1-2 al turmell a l'inici de la segona meitat. L'equip blaugrana es col·loca líder provisional de la Lliga amb 12 punts sobre 12 de possibles.

Guardiola va deixar les rotacions per un altre dia. Puyol i Abidal van tornar a l'onze titular i només Touré i Iniesta, entre les "vaques sagrades", van esperar el seu torn a la banqueta. El domini blaugrana va ser aclaparador des del primer instant. El Racing perseguia ombres i va ser incapaç de plantar cara als catalans.

Sis minuts màgics

Entre el minut 20 i el 26, el Barça va fer tres gols que van sentenciar el matx. Ibrahimovic, amb l'ajuda d'Henrique, va ser fidel a la seva cita i amb un cop de cap a centrada d'Alves va fer el 0-1. Messi, després d'un "teva meva" amb Xavi, va fer el 0-2 i Piqué, que lluïa un embenatge al cap per un cop amb Geijo, va marcar el 0-3 aprofitant una passada d'esperó d'Ibrahimovic. Encara abans del descans, l'àrbitre Mateu Lahoz va anul·lar un quart gol, que s'havia fet Morris en pròpia porteria, per fora de joc de Messi.

Lesió d'Ibra

La segona meitat va començar amb una mala notícia. Ibrahimovic es va torçar el turmell i va necessitar atencions mèdiques. Tot i que el suec es va reincorporar al joc, va acabar cedint el seu lloc sobre la gespa a Pedro. Al 56, el Racing va xutar per primera vegada a porteria mitjançant Arana. Guardiola va fer entrar Márquez en lloc de Piqué i els blaugrana van fer el quart al 63. Messi, en un eslàlom dels seus, va fer el 0-4 i va convertir el seu cinquè gol de la temporada.

Serrano fa el gol de l'honor

Iniesta, que va substituir Messi, va tenir poc més de 20 minuts per anar recuperant la forma, però el protagonista del tram final del matx va ser Òscar Serrano. El gironí va fer el gol de l'honor del Racing en una jugada individual brillant, amb túnel a Márquez i xut a l'escaire des de la frontal. Era el minut 71. Fins al final, poca cosa destacable amb un equip local entregat i un Barça satisfet amb el triomf i els punts.