Els jugadors del Barça celebren el gol de la victòria davant de la Reial Societat en el darrer partit de Lliga (Reuters)
Barça

El Barça encara la setmana més decisiva de la temporada: la Champions i la Lliga, en joc en set dies

Dimecres, els blaugranes s'enfronten a la Juventus amb un 3-0 en contra, i diumenge estan obligats a guanyar el Reial Madrid si no volen donar la Lliga per perduda

Actualitzat

El FC Barcelona encara una setmana decisiva per a la temporada: Dimecres, davant de la Juventus, els de Luis Enrique es juguen seguir vius a la Lliga de Campions i no ho tindran fàcil per capgirar el 3-0 encaixat en el partit d'anada. A favor, però, hi ha l'esperit de la remuntada que encara es pot respirar en el vestidor blaugrana després d'aconseguir la gesta d'eliminar el París Saint-Germain als vuitens de final amb l'històric 6-1.

Des d'Itàlia, els 'bianconeri' tenen molt clar que quan el Barça està contra les cordes és capaç de les millors genialitats. Dues icones de la Juventus com el porter Gianluigi Buffon i el defensa Giorgio Chiellini s'han esforçat a frenar l'eufòria que es respira a Torí i viatjaran a Barcelona amb tota la prudència. Asseguren que no es tancaran en defensa i és que Massimiliano Allegri ha sabut imprimir un estil de joc que defuig el tòpic del futbol italià: Jugant amb la pressió molt amunt i d'allò més incisius en atac amb una referència molt clara, l'argentí Dybala, que és dubte de cara a dimecres per unes molèsties fruit de l'intens partit que va jugar la Vecchia Signora davant del Pescara. El davanter va necessitar ser substituït i aquest diumenge va fer un treball específic de recuperació per mirar de refer-se de l'esquinç de turmell i estar a punt per dimecres.

Quatre dies més tard, el diumenge 23 d'abril, el Barça visitarà el Santiago Bernabéu i, segurament, el resultat d'aquest partit, decidirà el títol de Lliga. 90 minuts per aconseguir fer un pas endavant o bé llançar la tovallola i entregar el campionat a l'etern rival. Els blancs segueixen fent la seva, arrencant victòries amb un joc poc vistós però pràctic, amb gols en el temps afegit, però que valen igual que els marcats durant el temps reglamentari. Zinedine Zidane, que des que va agafar la banqueta del club blanc ha hagut de conviure amb la pressió de si té o no té la capacitat de gestionar un vestidor tan complicat com el del Reial Madrid, està aconseguint tirar endavant l'equip a cop de bons resultats.

Però més enllà dels rivals, bona part de la temporada és en mans del mateix Barça, un equip capaç de consumar miracles impossibles i de sorprendre amb derrotes excessivament contundents pel resultat o bé per la incapacitat d'imposar-se davant d'un rival feble que ha marcat un solitari gol en l'única jugada, sempre al contracop, que ha tingut en tot el partit. Quan l'àrbirtre xiula el final del partit, el bon joc, la superioritat i fins i tot l'espectacle s'esvaeixen si el marcador no fa justícia.

Així doncs, el FC Barcelona, aquesta vegada sí, té un tot o res al davant, una setmana que pot acabar immortalitzada en els records de l'afició culer com a històrica ja sigui per l'èpica de fer-se gegant davant de l'adversitat i mantenir-se vius en totes les competicions o bé pel desastre de deixar escapar dos dels títols més importants.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut