El Barça encaixa la primera derrota en dos anys a la fase de grups de la Champions

L'última desfeta dels blaugranes, que depenen d'ells mateixos per passar a vuitens com a líders, va ser al camp del París Saint-Germain per 3-2 el 30 de setembre del 2014

El Barça va deixar escapar la victòria a l'Etihad Stadium i haurà d'esperar per certificar la classificació per als vuitens de la Champions. Els blaugranes es van veure desbordats pel Manchester City en una segona part per oblidar i els de Guardiola van castigar les moltes errades dels homes de Luis Enrique, que tenien el partit controlat, i se'ls va escapar de les mans.

El Barça es va desinflar poc abans del descans, a partir del gol de l'empat "citizen", obra de Gundogan i després d'una pèrdua de pilota de Sergi Roberto. El conjunt barcelonista va ser incapaç de refer-se'n en la segona part i va encaixar la primera derrota en aquesta Champions. Feia dos anys que el Barça no perdia cap partit de la fase de grups, des d'una derrota per 3-2 al camp del París Saint-Germain el 30 de setembre del 2014.

Amb dues de les cinc plantilles amb més valor de mercat d'Europa, dirigides per dos tècnics que han guanyat la Champions amb un estil vistós i atractiu, a la gespa de l'Etihad Stadium, els fets clau del duel entre el líder de la Premier i el campió de la lliga espanyola van estar marcats per les errades, fins i tot impròpies d'un partit d'aquest nivell.

Una passada, en el minut 76, va ser l'única combinació entre Messi i Luis Suárez en tota la segona part. Amb l'apagada del Barça després del descans, el trident es va despenjar i va desconnectar. I no només l'uruguaià es va desesperar perquè no li arribaven pilotes. En el primer temps, entre Messi, Neymar i Luis Suárez van combinar fins a 26 vegades. En el segon, només vuit. Amb el trident desarmat, el Barça va veure molt limitat el seu potencial. Messi, al final del matx, es va quedar palplantat, i amb la sensació d'oportunitat perduda. El Manchester City va despullar el Barça i es va revenjar de la golejada al Camp Nou.

Depenen d'ells mateixos per ser líders de grup

El Barça viu el dia després de la derrota al camp del Manchester City. Una derrota dolorosa per la manera com es va produir més que no pas per la transcendència a la classificació: l'equip blaugrana segueix sent líder de grup, amb 9 punts, dos més que el City, i segueix depenent d'ell mateix per classificar-se com a primer, però la derrota va arribar després d'una primera part excel·lent i d'una segona en què l'equip va desaparèixer i va anar encaixant gols sense mostrar poder de reacció. La pròxima jornada de Champions durà els blaugranes a Glasgow per enfrontar-se al Celtic, el cuer del grup. Els homes de Luis Enrique no s'entrenaran fins aquest dijous i ho faran pensant ja en la difícil visita de diumenge al camp del Sevilla.