El Barça empata en la seva visita a Mestalla i cedeix el liderat al Sevilla (1-1)

Garay ha avançat el València en el primer minut de partit però Messi ha empatat amb una altra de les seves genialitats

Francesc LatorreActualitzat

El Futbol Club Barcelona ha perdut el lideratge de la Primera Divisió en benefici del Sevilla després d'empatar en la seva visita al València.  Ernesto Valverde ha sortit a Mestalla amb el mateix onze que va alinear dimecres passat a Wembley, amb l'excepció de Vermaelen. El central belga ha estat titular en detriment de Lenglet. Malcom ha estat l'home descartat i ha vist el partit des de la grada.

El partit ha començat molt malament per als interessos blaugrana. Al primer minut, i en el primer córner favorable al València, Ezequiel Garay ha avançat els valencians. Vermaelen ha pentinat lleugerament la pilota, Piqué no l'ha pogut rebutjar i l'argentí només ha hagut de posar la bota per enviar-la al fons de la porteria. El València ha aprofitat el desconcert del Barça i hauria pogut marcar el segon amb un xut creuat de Batshuayi i amb un altre de Kondogbia. Tots dos intents han acabat fora per molt poc. Al minut 11, els locals han perdut Gonzalo Guedes per lesió. Cop important per als de Marcelino, perquè el portuguès estava sent molt incisiu per la banda esquerra valencianista. En el seu lloc ha entrat Txérixev. Ha estat a partir d'aleshores que el Barça ha entrat en el partit fins a agafar-ne el domini absolut. I en el minut 22, Leo Messi ha fet el gol de l'empat. L'argentí ha fet una paret amb Luis Suárez a la frontal de l'àrea gran i al primer toc Messi ha engaltat un xut potent i molt col·locat que ha entrat fregant el pal esquerre de la porteria de Neto. És la sisena diana del 10 del Barça en aquesta Lliga. El Barça s'ha fet amo i senyor de la possessió però, tot i això, la següent gran ocasió l'ha tingut el València. Una cavalcada de Txérixev ha acabat amb una rematada de Gayà que ha sortit desviada.

La segona part ha arrencat amb un xut amb l'exterior de Txérixev que ha sortit fora, a l'esquerra de la porteria de Ter Stegen. En aquest segon temps, els dos equips han acusat l'esforç fet entre setmana en els respectius partits de Champions i el ritme ha baixat molt. Durant molta estona ni uns ni altres han aconseguit generar perill a l'àrea rival. Coutinho ha tingut una bona ocasió en el minut 74 després d'una passada de Luis Suárez però el brasiler ha estat lent a l'hora de resoldre i Gayà ha desfet la jugada. Cinc minuts més tard, Messi ha finalitzat amb la cama dreta una paret amb Busquets. El xut de l'argentí s'ha estavellat al lateral de la xarxa valencianista. Valverde ha fet entrar Dembélé en el lloc de Coutinho a deu minuts del final però el francès no han tingut cap ocasió per desnivellar el marcador.

Amb aquest resultat, el Barça encadena quatre partits consecutius sense guanyar a la Lliga i veu com el Sevilla li pren el primer lloc. Precisament el conjunt andalús serà el proper rival dels blaugrana a la Lliga. Serà el dia 20 d'octubre, després de l'aturada de seleccions.