Aleix Vidal lluita pel control de la pilota (EFE)

El Barça empata a Mestalla i certifica la classificació per a la final de la Copa del Rei (1-1)

Kaptoum, en el minut 85, ha fet la igualada definitiva a Mestalla, un resultat que permet el conjunt de Luis Enrique encadenar 29 partits consecutius sense perdre i batre el rècord anterior del Barça de Guardiola

David CarballoActualitzat

El Barça ha empatat a un a Mestalla i ha certificat la classificació per a la final de la Copa del Rei, la sisena vegada en les últimes vuit edicions d'aquesta competició. Negredo ha avançat el València però Kaptoum, en el minut 85, ha fet la igualada definitiva, un resultat que permet el conjunt de Luis Enrique encadenar 29 partits consecutius sense perdre i batre el rècord anterior del Barça de Guardiola.

Amb l'eliminatòria sentenciada després del 7 a 0 del partit d'anada al Camp Nou, Gary Neville i Luis Enrique han presentat dos equips titulars farcits d'habituals suplents i jugadors del filial. En un duel descafeïnat i amb poc ambient a les graderies de Mestalla, el tècnic blaugrana ha aprofitat la poca transcendència de l'enfrontament per fer proves i ha disposat un esquema tàctic inèdit de 3-5-2 amb una línia de tres centrals formada per Vermaelen, Bartra i Mathieu i un doble pivot al mig del camp.

El Barça s'ha pres el tràmit amb la màxima seriositat possible i Sandro i Munir han tingut les dues primeres ocasions per marcar. Amb un Sergi Roberto omnipresent, els blaugrana han fet un bon inici davant un rival apàtic. Però amb el pas dels minuts, els homes de Luis Enrique s'han anat encomanant del ritme lent i tediós d'un València  que s'ha limitat a fer el mínim esforç.

En un partit més semblant a una costellada de pretemporada que a una semifinal de la Copa del Rei, Luis Enrique s'ha empipat de valent a la banqueta després d'una errada defensiva del seu equip. Precisament un altre error defensiu del Barça ha permès el València avançar-se en el marcador al minut 39. Negredo ha encarat tot sol Ter Stegen i amb una mica de fortuna ha recollit el refús del porter alemany per fer l'1 a 0. Just abans del descans, Munir hauria pogut fer l'empat  a un amb un cop de cap en planxa desviat per molt poc.

Kaptoum fa l'empat definitiu

En la represa, el ritme joc ha decaigut encara més i el Barça, tot i portar la iniciativa, ha estat incapaç de crear ocasions de perill sobre la porteria de Jaume Domènech. Només Rakitic, en una jugada aïllada, ha xutat massa centrat a les mans del porter local després d'una bona acció individual. Tampoc el València ha donat símptomes de perill i Ter Stegen només ha hagut d'intervenir per desviar una falta perillosa de Vezo.

Luis Enrique, que ha sortit diverses vegades de la banqueta per reclamar més intensitat als seus homes, no ha fet cap canvi fins al minut 75, quan Douglas i Cámara han entrat per Adriano i Rakitic. Poc després, Kaptoum, que acabava d'entrar per Sandro, ha estat decisiu i ha fet el gol de l'empat a un culminant una jugada costruïda pels tres futbolistes que havien entrat de refresc a la segona meitat. El camerunès s'ha estrenat com a golejador amb el primer equip, un gol que permet el Barça seguir amb xifres de rècord.