Els jugadors del Barça celebren un gol al Camp Nou (Reuters)
Barça

El Barça, el líder amb menys punts a les grans lligues europees

El conjunt d'Ernesto Valverde lidera la classificació de la lliga amb només 24 punts dels 36 possibles i és el líder amb menys punts de les principals lligues europees

Actualitzat

Després de dotze jornades, el Barça és el líder de la Lliga amb 24 punts, amb un balanç de 7 victòries, 3 empats i 2 derrotes. A aquestes alçades de la competició, l'equip blaugrana suma deu punts menys que la temporada passada, quan liderava el campionat amb 34 punts.

El Barça encapçala la Lliga amb menys punts del que ho fan la resta de clubs de les grans lligues europees. El París Saint-Germain, a França, i el PSV Eindhoven, a Holanda, han guanyat tots els partits del campionat nacional després de 13 i 12 jornades, respectivament. També després de 12 jornades, igual que el Barça, la Juventus lidera la Serie A italiana, amb 34 punts, i el Manchester City lidera la Premier League anglesa, amb 32. El cas més semblant al dels blaugranes és el liderat del Borussia Dortmund a Alemanya, amb 27 punts després d'onze jornades.

La situació de l'equip d'Ernesto Valverde també és insòlita en els últims anys a la lliga espanyola. S'ha de retrocedir 17 anys per trobar un cas com el que viu actualment el Barça, quan el Deportivo de la Corunya liderava la lliga després de la dotzena jornada amb només 23 punts, un menys que l'equip de Valverde actualment.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut