Actualitat blaugrana

El Barça domina, però només empata al camp del Glasgow Rangers (0-0) i segueixen colíders

El Barça va dominar a l'Ibrox Park, però només va poder empatar sense gols davant el Glasgow Rangers i els dos equips segueixen colíders del grup E a la Champions. Els blaugranes van buscar el gol des del primer minut, davant un rival tancat al seu camp i a l'espera de contraatacs. A més, l'àrbitre es va empassar un penal per unes mans de Weir dins l'àrea, en refusar un xut de Ronaldinho. Gudjohnsen es va situar al mig del camp i Puyol, després de molts anys, va tornar a jugar de lateral dret.

Com era de preveure, amb la baixa de Deco, Gudjohnsen es va situar al mig del camp. La sorpresa va saltar a la defensa, ja que després de molts anys, Puyol va tornar a jugar de lateral dret, ja que Thuram i Milito van formar la parella de centrals. El sacrificat va ser Oleguer. Al davant, Ronaldinho va tornar, al costat d'Henry i Messi.

A l'Ibrox Park, es va veure un partit que enfrontava el futbol directe i físic dels locals versus el futbol tècnic i de toc dels blaugranes. Una mostra d'això és que el Barça va portar bé el ritme del partit i va ser molt superior al conjunt escocès, que es va tancar per complet al seu terreny. Amb la muralla escocesa, les arribades amb garanties del Barça a l'àrea de McGregor van ser minses. Gudjohnsen ho va provat només començar rematant un córner de cap, que va sortir a fora. L'ocasió més clara va ser un xut de falta directa de Ronaldinho, que va topar amb el travesser, després que el porter la toqués. També Puyol, a falta de cinc minuts per al descans, es va atrevir amb una rematada de cap molt ben col·locada, que va acabar en córner.

La polèmica va arribar a quatre minuts per a la fi de la primera meitat. L'àrbitre es va empassar un penal, després d'unes mans claríssimes dins l'àrea de Weir, quan va refusar un xut del Gaúcho. Mentrestant, el Glasgow Rangers, amb atacs directes, va posar a prova Valdés amb un xut de Novo, que va acabar a córner, i una rematada de Cousin que va atrapar el porter de l'Hospitalet.

La pauta del partit va ser la mateixa en el segon temps. És a dir, el Barça controlant la pilota, amb tot el Rangers tancat al seu camp, a l'espera d'algun contraatac ràpid. Tot i que d'entrada els locals van jugar acceptant l'empat a zero com a resultat final, en l'últim quart d'hora de partit van començar a crear jugades i organitzar contraatacs que van posat l'ai al cor als aficionats tant culers com escocesos. El mig camp del Barça es va trencar a partir d'aquí.

El Barça va intentar el gol des de bon principi, però va acabar desesperant-se veient que la pilota no entrava. Ho van intentar Gudjohnsen, Henry, sobretot, però sense sort. El Glasgow va dir la seva, a partir del minut 75, amb un xut massa creuat de Ferguson i una rematada de Cousin que gairebé sorprèn Valdés.

L'empat deixa un sabor a poc a un Barça que va lluitar pel gol des de l'inici, però, en canvi, per al Glasgow sumar un punt és molt positiu, perquè els permet continuar de colíders i tenir molt a l'abast la classificació per a la segona ronda de la Champions.

L'Stuttgart, fora

En l'altre partit del grup, un Stuttgart en plena crisi de resultats va caure a casa contra el Lió per 0-2. Fábio Santos i Benzema va marcar per als francesos, que amb la victòria encara mantenen esperances de classificació.