El Barça destrossa la Roma amb una nova exhibició ofensiva al Camp Nou (6-1)

Els blaugranes s'asseguren la classificació per als vuitens de final de la Champions com a primers de grup amb un contundent triomf amb gols de Messi (2), Luis Suárez (2), Piqué i Adriano

David CarballoActualitzat

L'al·licient de veure de nou Leo Messi a l'onze titular del Barça ha fet que més de 70.000 aficionats desafiessin l'intens fred i les fortes mesures de seguretat al Camp Nou. La decisió d'anar a l'estadi ha tingut la seva recompensa perquè els seguidors blaugrana han pogut gaudir d'una nova exhibició del Barça, que ha destrossat la Roma i s'ha assegurat la classificació per als vuitens de final de la Champions com a primer de grup.

El crac blaugrana, molt motivat, ha donat el primer avís de perill amb un xut que Szcezsny ha desviat amb la punta dels dits. La Roma, amb una línia defensiva molt avançada, ha donat totes les facilitats possibles a un Barça desbocat després de l'exhibició al clàssic del Bernabé i que ha passat per sobre del conjunt italià. En el minut 6, l'àrbitre turc Çakir ha anul·lat un gol legal a Messi per un fora de joc previ de Neymar, que estava en línia amb l'últim defensor.

El Barça ha seguit portant la iniciativa i poc abans del primer quart d'hora, Luis Suárez ha inaugurat el marcador rematant sense oposició la centrada de la mort de Dani Alves en una nova errada defensiva dels visitants. I sense temps per reaccionar, la Roma ha encaixat el segon gol. Una combinació de fantasia del trident l'ha transformat Messi picant la pilota per sobre de Szczesny. Un autèntic golàs, el primer de l'argentí en aquesta edició de la Champions i també el primer des de la seva reaparició un cop superada la lesió.

Els blaugrana, amb una pressió asfixiant, han ofegat una Roma sense idees i sense poder de reacció que pràcticament no ha generat perill sobre la porteria de Ter Stegen. La gran primera part del Barça l'ha arrodonit Luis Suárez, que ha fet el tercer de la nit i el segon del seu compte personal amb una gran volea. El davanter uruguaià, que continua en estat de gràcia, ja acumula 17 gols en 20 partits aquesta temporada, cinc d'ells a la Champions.

Busquets descansa a la represa

En la represa, Luis Enrique ha donat descans a Sergio Busquets, un dels futbolistes amb més desgast, i ha donat entrada al migcampista del filial Sergi Samper. Ter Stegen ha fet una gran aturada desviant una rematada de Iago Falque en l'única ocasió clara de la Roma per reduir distàncies. Només ha estat un miratge i el Barça ha seguit com aixafant el seu rival com una piconadora.

Gerard Piqué, com si fos un davanter centre, ha fet el quart de la nit, un gol que se li va resistir per culminar la maneta al Bernabéu. En aquesta ocasió, l'honor de fer el cinquè ha estat per a Messi, que ha agafat moral i confiança amb un doblet reconfortant. Neymar, que ha tornat a fer un molt bon partit, ha buscat el seu golet i ha tingut una ocasió immillorable per fer-lo, però ha fallat un penal que ell mateix havia forçat. Adriano ha esmenat l'errada del seu compatriota per recollir el refús del porter polonès i afusellar-lo sense contemplacions i fer pujar el sisè al marcador.

La Roma, que ha donat una imatge molt pobra, ha acabat fent el gol de l'honor en l'última jugada del partit. Dzeko, que poc abans havia fallat un penal aturat per Ter Stegen, ha establert el definitiu 6 a 1. Un resultat d'escàndol que referma el gran moment de forma d'un Barça que, amb Messi recuperat, torna a ser un candidat a guanyar-ho tot aquesta temporada.