El Barça derrota el Celta sense convèncer i recupera el liderat en solitari (3-1)

El Barça continua sense convèncer amb el seu joc, però va sumar una important victòria davant el Celta al Camp Nou que li permet recuperar el liderat en solitari. Saviola va inaugurar el marcador en el minut 34 de la primera part, però en la represa, Nené, de penal, va fer l'empat a un. En una decisió polèmica de l'àrbitre Delgado Ferreiro, Ronaldinho va fer el segon transformant una pena màxima inexistent de Tamas sobre Gio, i a cinc minuts del final, Giuly va sentenciar culminant un ràpid contraatac. Amb aquesta victòria, el Barça suma 42 punts, un més que el Sevilla i quatre més que el Madrid.

Després dels xiulets que va rebre en l'últim partit al Camp Nou contra el Nàstic, Ronaldinho va començar molt motivat amb la intenció de recuperar l'afecte de l'afició blaugrana. Tot i això, el brasiler, igual que la resta dels seus companys, no va millorar gaire el joc ofert durant les últimes jornades davant un Celta molt ordenat i que és un dels millors equips a domicili de la Lliga. Els gallecs van donar el primer ensurt en el minut 5 amb un xut de Cannobbio al pal, tot i que la jugada estava invalidada amb anterioritat per un fora de joc dubtós del jugador uruguaià.

El bagatge ofensiu del Celta es va acabar a partir d'aquest moment i el Barça va agafar el control del partit, encara que va jugar a un ritme molt lent i no va crear la primera ocasió de perill fins al minut 16, amb un xut llunyà d'Edmílson desviat a córner per Pinto. El porter gallec va tornar a salvar el seu equip d'encaixar el primer gol del partit quatre minuts després refusant una rematada de Xavi, que va engaltar una deixada enrere de Saviola.

El Barça va continuar molt espès en atac però tot i això, en el minut 34 Saviola va ser l'encarregat d'obrir la llauna gallega. El "Pibito" va inaugurar el marcador amb un inapel·lable cop de cap tot sol a l'interior de l'àrea i es va tornar a reivindicar com a golejador en absència d'Eto'o, que ho va celebrar amb eufòria des de la llotja. Pràcticament a continuació de l'1-0, es van escalfar els ànims i Deco i Cannobbio es van enganxar en una picabaralla que finalment l'àrbitre va solucionar sense ensenyar cap targeta, tot i que el jugador gallec havia trepitjat intencionadament el migcampista blaugrana. Fins al descans, el Barça va fer un futbol control per matenir el mínim avantatge en el marcador.

En la represa, el Barça va sortir bastant adormit, tot i que va disposar de la primera ocasió de la segona part amb un xut de Deco desviat per Pinto. El porter del Celta va tornar a ser providencial per al seu equip en refusar un llançament de falta de Ronaldinho des de la frontal. Els gallecs gairebé no es van acostar amb perill a la porteria de Valdés, però en el minut 65, l'àrbitre va xiular un penal sobre Ángel que Nené va transformar amb sang freda per establir l'empat a un en el primer xut dels visitants entre els tres pals en tot el partit.

Els blaugranes van reaccionar ràpidament i Saviola va desaprofitar dues clares ocasions pràcticament consecutives per fer el 2-1. El temps anava passant i el gol de la victòria no arribava, fins que en el minut 76 l'àrbitre va xiular un inexistent penal de Tamas sobre Gio que Ronaldinho es va encarregar de transformar. Els jugadors i el tècnic visitant, Fernando Vázquez, van protestar la polèmica decisió de Delgado Ferreiro, però el 2-1 va pujar al marcador.

A deu minuts del final, Víctor Valdés va evitar l'empat a dos desviant amb els peus un xut de Núñez i, a continuació, Giuly va sentenciar culminant un ràpid contraatac amb un xut entre les cames de Pinto. Tot i no convèncer amb el seu joc, el Barça ha recuperat el liderat de Primera Divisió i suma 42 punts, un més que el Sevilla i quatre més que el Reial Madrid.