Barça

El Barça decideix avui si recorre les expulsions d'Ibrahimovic i de Guardiola en el partit contra l'Almeria

La inspiració de Messi, amb dues dianes que el consoliden com a "pichichi" de la Lliga, amb 19 gols, va salvar el Barça a Almeria. Els de Guardiola van tenir molts obstacles per superar. D'entrada, el plantejament de Juanma Lillo, l'entrenador dels andalusos, però els blaugrana també van haver de refer-se a un gol en pròpia porteria de Puyol i a l'expulsió d'Ibrahimovic, la primera del davanter suec a la Lliga. El club blaugrana decidirà avui si presenta un recurs perquè Ibra, que no passa pel seu millor moment golejador, i Guardiola puguin ser al partit de la pròxima jornada contra el València al Camp Nou.

Actualitzat
No són bons temps per a Zlatan Ibrahimovic al Barça. Xiulat tímidament per un sector del Camp Nou en el partit contra el Màlaga, el davanter suec només ha marcat un gol en Lliga des que va començar l'any i contra l'Almeria va patir la seva primera expulsió com a jugador blaugrana.

Malgrat que va començar anotant en les cinc primeres jornades de Lliga, Ibrahimovic viu ara la seva pitjor ratxa com a davanter centre del Barcelona: ha marcat només un gol en els seus nou últims partits, contra l'Atlètic de Madrid al Calderón (2-1). La seva capacitat per fixar els centrals rivals i el seu poder en el joc aeri no semblen suficients perquè l'equip exploti les seves virtuts, tot i que el Barça no acostuma a penjar pilotes a l'àrea ni a buscar pilotes llargues per aprofitar la segona jugada. L'estil de l'equip blaugrana busca jugar arran de gespa amb la pilota i apostar per una circulació vertiginosa, buscant l'espai més que la pilota al peu, i és aquí on Ibrahimovic acostuma a acusar la seva falta de costum.

En Lliga, el suec suma 12 gols, però en el global de la temporada el supera Pedro, amb 16. Un esglaó per sobre es mou Messi, màxim golejador de la Lliga, amb 19 gols, i del Barça, amb un total de 26. A Ibrahimovic no l'ha ajudat la seva permanent comparació amb Samuel Eto'o, el seu antecessor en aquesta demarcació. El camerunès, traspassat a l'Inter per decisió de Pep Guardiola, sumava l'any passat 23 gols a aquestes altures de campionat (va acabar la Lliga amb 30).

Capítol a part mereix la targeta vermella que va veure a Almeria, la primera des que va arribar al Barça, en una acció bastant discutible. Però l'expulsió d'Ibrahimovic era qüestió de temps, d'acord amb la seva actitud en alguns partits.

Guardiola ja l'ha substituït en alguna ocasió -per exemple, contra l'Espanyol- per evitar que fos expulsat per les seves friccions amb els defenses rivals i les seves protestes a l'àrbitre, encara que el seu tècnic també s'ha queixat que l'envergadura del suec el converteix en presa fàcil per als col·legiats, que acostumen a assenyalar-li falta en atac quan lluita en el cos a cos amb algun defensa rival. El Barça estudiarà avui si presenta un recurs per l'expulsió del suec, que, si no prospera, es perdria el decisiu duel de la pròxima jornada contra el València al Camp Nou.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut