El Barça de Valverde es referma com un equip demolidor a les segones parts

Ernesto Valverde assegura que sempre surten a guanyar el partit des del minut 0, però les dades constaten que és en els segons 45 minuts quan el seu equip marca les diferències

El Barça ha ampliat la seva diferència al capdavant de la Lliga després de la brillant victòria contra el Betis al Benito Villamarín. Els blaugrana treuen ara 11 punts al segon classificat, que és l'Atlètic de Madrid, 14 al València i 19 al Reial Madrid, tot i que en aquest cas amb un partit menys. El Barça sabia que si guanyava seria més líder i, com comença a ser habitual, va fomentar el seu triomf en una brillant segona part. A la mitja part 0 a 0 i a la segona, els de Valverde van fer cinc gols liderats per una exhibició de Leo Messi.

Valverde diu sempre que ells surten a guanyar el partit des del minut 0 però les dades constaten que és a les segones parts on el seu equip marca les diferències. Ahir, però, l'entrenador blaugrana admetia que el pas dels minuts havia acabat fent cedir l'equip andalús.

El cas és que el Barça ha fet més del doble de gols a la segona part. En total ha fet 56 gols després del descans i 25 abans del descans. I en 11 partits el fet de marcar a la segona part ha estat clau per sumar punts. És el cas d'ahir, però també en la remuntada d'Anoeta, o les victòries al Bernabéu, a Vila-real, a Getafe, al camp de l'Alabès, a Lisboa a la Champions o a l'estrany partit del Camp Nou contra el Las Palmas sense públic.

Tampoc s'han d'oblidar els empats a València i a Madrid contra l'Atlètic aconseguits també a les segones parts. De fet, en deu dels partits que ha marcat ha fet tots els gols després de passar pel vestidor. I encara més dades, en aquest cas el balanç de gols de Messi. Aquest any suma ja 25 gols en totes les competicions i més de la meitat (15) els ha fet a les segones parts. Sense anar més lluny ahir Messi va fer dos dels cinc gols que el Barça va anotar a la segona part al Benito Villamarín