Barça

El Barça de Guardiola continua acumulant rècords a la Lliga i sembla no tenir sostre

El Barça de Pep Guardiola continua destrossant rècords a una velocitat de vertigen. L'equip blaugrana sembla no tenir sostre i al Rico Pérez d'Alacant va sumar contra l'Hèrcules la seva quinzena victòria consecuitiva a la Lliga, superant en una el millor registre de la història del club, que estava en possessió del Barça de Frank Rijkaard de la temporada 2005-2006 i igualant la plusmarca absoluta, vigent des de feia mig segle, del Reial Madrid liderat per Di Stéfano des de la temporada 1960-1961.

Actualitzat
"És un honor immens compartir aquest rècord amb un equip tan impressionant com el Reial Madrid de Di Stéfano. Ens fa sentir orgullosos. Si han passat 50 anys significa el difícil que és", va reconèixer Guardiola després que el seu equip va encadenar la quinzena victòria consecutiva a la Lliga i, de retruc, es va treure l'espina que tenia clavada amb l'Hèrcules, l'únic equip capaç de derrotar el Barça aquesta temporada en aquesta competició.

El Barça no para de col·leccionar rècords en aquest campionat de Lliga. Els blaugranes han guanyat tots els partits d'aquesta Lliga a domicili, un total de deu, i han firmat el millor inici de la història absolut com a visitants. Als homes de Guardiola els falten només tres triomfs a domicili per igualar el rècord absolut en una temporada (13), en poder del mateix Barcelona en la 2008-2009 i del conjunt blanc la passada campanya.

L'equip blaugrana també ha batut tres registres d'una tacada al final de la primera volta: 52 punts (superant els 50 de la primera temporada de Guardiola a la banqueta barcelonista), 28 partits sense conèixer la derrota (millorant els 27 del Barça de la campanya 1973-1974 de Rinus Michels) i 17 victòries a la primera volta (batent el registre del Madrid de la temporada 1960-1961 amb 16 triomfs).

L'equip de Guardiola ha signat també la millor volta de la història de la Lliga (en campionats amb 20 equips), igualant en punts la segona volta del Reial Madrid 2009-2010, encara que amb millor diferència golejadora. Quan Guardiola va qualificar de "puta barbaritat" els 99 punts que els blaugranes van aconseguir la Lliga passada -un altre rècord per a la història- segurament no pensava que aquesta campanya podria batre'l. Doncs bé, com el seu equip segueixi amb aquesta mitjana el superarà de sobres, perquè els catalans sumen ja 58 punts i encara en queden 51 en joc.

Un equip sense sostre

Superar la barrera dels 100 punts i els 107 gols marcats pel Reial Madrid la campanya 1989-1990 són els seus dos pròxims reptes. Els seus números, sobre capacitat realitzadora, fan pensar que així serà. El Barcelona suma 67 gols en les 21 primeres jornades, una mitjana de 3,2 per partit. Si manté aquesta mitjana en els 17 partits restants acabaria marcant-ne 121, una xifra absolutament estratosfèrica.

Convertir-se en l'equip menys golejat de la història de la Lliga de 20 equips és un altre repte pendent. Aquesta marca l'ostenta l'Atlètic de Madrid en la temporada 1990-1991, quan va encaixar 17 gols. De moment, els de Guardiola han encaixat 11 gols en 21 jornades (0,52 gols de mitjana), de manera que aquest rècord és possible però serà més difícil de batre.

Però el Barça encara té altres rècords a l'abast: el de més victòries en el campionat (marca que comparteixen Barcelona i Reial Madrid amb 31 i que van aconseguir la campanya passada) o el millor "goal average" de la Lliga (el +74 també aconseguit pel Barça la temporada anterior). Amb gairebé tota la segona volta per jugar-se, el Barça de Guardiola suma 19 triomfs i un +56 de balanç, de manera que superar aquestes dues marques no seria una utopia, perquè si hi ha alguna cosa que no es pot fer és subestimar el col·leccionista de rècords.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut