Ante Tomic lluitant contra Pablo Aguilar i Ondrej Balvin

El Barça de bàsquet s'enfrontarà al Reial Madrid a la final de Copa després de guanyar el Gran Canària (74-87)

La final, demà a les 18.30 (17.30 horari insular)

Jordi RobirosaActualitzat

Definitivament, Svetislav Pesic ha canviat totalment la dinàmica de l'equip blaugrana i avui, en una nova demostració de fortalesa mental, el Barcelona ha superat el Gran Canària tot i jugar en pista contrària, davant d'un equip que tradicionalment sempre ha complicat la vida als blaugranes.

Els catalans han portat la iniciativa en el marcador; seriosos en atac i en defensa, han superat els moments difícils que han tingut. Com quan l'exblaugrana Markus Eriksson ha estat capaç d'anotar cinc triples consecutius que han permès als locals eixugar un desavantatge de 10 punts. Al descans s'hI HA arribat amb avantatge del Gran Canària per 43 a 41.

Però, en sortir del descans, els de Pesic han trencat el partit amb un tercer període per emmarcar, amb un parcial demolidor de 13 a 27. En l'últim quart, els blaugranes han sabut administrar perfectament el tempo del joc i han acabat guanyant per un clar 74 a 87. Demà, el Barcelona jugarà la final amb el gran favorit, el Madrid; però els catalans tenen un savi a la banqueta, i tot és possible.

El partit es jugarà a les 18.30 (17.30 en horari insular).