El Barça consolida el seu liderat amb un triomf treballat sobre l'Hèrcules per 0-3

El Barça ha aconseguit a Alacant refermar el seu liderat gràcies a una treballada i important victòria enfront l'Hèrcules per 0-3. L'equip blaugrana ha superat la complicada visita al Rico Pérez amb paciència, determinació, un gol de Pedro poc abans del descans i dos més de Messi a les acaballes del partit. Els de Guardiola han hagut de fer front al bon plantejament defensiu dels locals però ni els recels que generava l'únic rival que ha estat capaç de derrotar-los en Lliga han aturat la inèrcia guanyadora d'un Barça que suma ja quinze triomfs consecutius en la competició.

El Barça avança imparable a cop de victòria. L'equip blaugrana continua entestat a mantenir una trajectòria impecable i aquest dissabte ha refermat les seves intencions signant el quinzè triomf consecutiu en Lliga. Una fita que serveix perquè els culers igualin amb el Madrid de Di Stéfano el rècord de victòries seguides aconseguides mai en la màxima competició del futbol estatal.

Aquest dissabte, però, el Barça ha hagut de treballar de valent. Lluny dels festivals golejadors de les darreres jornades, els de Guardiola s'han topat amb un rival molt sòlid i no han pogut sentenciar el duel fins als darrers minuts.

Els locals es defensen

I és que l'Hèrcules ha saltat a la gespa amb el record encara viu de l'inesperat cop al Camp Nou durant la primera volta. Tant és així que Esteban Vigo ha repetit esquema, tancant-se al darrere amb les línies ben juntes i esperant per llançar ràpids contraatacs. Preveient aquest plantejament, el Barça ha protagonitzat un inici incisiu buscant un gol ràpid que esfondrés la tàctica local. Messi, en dues ocasions, i Pedro podrien haver inaugurat el marcador però els seus xuts o bé han sortit fora o bé han estat repel·lits per la intensa defensa alacantina.

Passat el primer quart d'hora, l'Hèrcules ha anat guanyant en confiança en veure com l'atac culer s'ofuscava un cop rere l'altre totalment mancat d'idees. Els d'Esteban Vigo esperaven el Barça al seu camp i només robar pilotes engegaven ràpides transicions. La més clara de les que han orquestrat ha acabat amb una deixada claríssima de Valdez cap a Trezeguet però el francès, indecís, no ha encertat en rematar.

Això no ha alterat els plans dels catalans, que han insistit amb el joc per bandes i el control en la possessió. Malgrat tot, aquest domini no aconseguia crear oportunitats davant l'excel·lent basculació dels locals enfront l'atac estàtic blaugrana. L'exhibició defensiva de l'Hèrcules ha estat brillant però no perfecta ja que l'única errada que ha comès en tota la primera meitat ha servit perquè el Barça s'avancés en el marcador.

Messi i Iniesta han arrossegat a l'eix els centrals alacantins, Xavi ha caçat la pilota a la frontal de l'àrea rival i el de Terrassa ha obert de primeres perquè Pedro afusellés sense pietat Calatayud. El canari ha marcat per sisena vegada seguida en Lliga i el seu gol ha castigat durament l'ànim de l'Hèrcules poc abans d'enfilar el camí dels vestidors.

Sentència final

L'Hèrcules ha acusat el gol visitant i això ho ha aprofitat el Barça per encetar el segon temps amb una superioritat aclaparadora. Excepte un xut de Valdez des de la frontal que Valdés ha aturat sense problemes, els locals no han portat perill a la porteria dels blaugranes. Els culers, en canvi, han tancat l'Hèrcules al seu camp i han encadenat un reguitzell de bones oportunitats. Villa, Xavi, Pedro i, sobretot, un incombustible Messi han acariciat el gol de la tranquil·litat.

Aquest, però, no arribava, cosa que animava alhora la fe dels locals en un empat agònic. Tota esperança s'ha esvaït per culpa d'un impetuós Farinós. El migcampista, que tornava a la competició després de set mesos de baixa per lesió, ha sortit ben entrada la segona meitat i en només 15 minuts n'ha tingut prou per veure justament dues targetes grogues i acabar expulsat. Ha estat aleshores quan el Barça ha sentenciat. Messi, que fins al moment havia estat molt desencertat, ha marcat dos gols gairebé consecutius enmig del desconcert local i ha posat el punt final a l'enfrontament de la millor manera possible.