Barça

El Barça confirma que la bengala no es va llançar des del sector madridista

El Barcelona ha confirmat que la bengala del clàssic de Copa de dimarts passat no es va llançar des de la zona de la graderia del Camp Nou on estaven situats els aficionats madridistes. La seguretat del club i els Mossos d'Esquadra es reuniran finalment aquest divendres per tornar a analitzar les imatges de les càmeres de seguretat de l'estadi.

Actualitzat
El Barcelona ha confirmat que la bengala del clàssic de Copa de dimarts no es va llançar des de la zona de la graderia del Camp Nou on estaven situats els aficionats madridistes.

Tot i que estava previst una reunió entre la seguretat del club i els Mossos d'Esquadra per aquest dijous, finalment, la trobada serà divendres. Els Mossos han preferit ajornar-ho un dia per poder atendre i vetllar per la seguretat en les manifestacions que hi ha a la ciutat de Barcelona aquest dijous.

L'objectiu de la trobada entre el Barça i la policia catalana és tornar a analitzar les imatges de les càmeres de seguretat de l'estadi. En un primer moment, les imatges televisives van mostrar que una bengala havia estat llançada des de la graderia superior, on estaven situats els aficionats del Madrid, però posteriors anàlisis de les càmeres de seguretat demostren que inicialment el llançament es va produir des de la segona graderia cap a la superior.

Així ho ha reconegut el vicepresident de l'àrea social, Jordi Cardoner, en unes declaracions a Catalunya Ràdio. "No va ser el grup d'aficionats del Reial Madrid qui va llançar la bengala (..). Hem verificat que aquesta bengala arriba i no surt d'allà", ha dit. La bengala, un artefacte de deu centímetres de llarg i tres de diàmetre, és "fàcil d'amagar" i per tant "difícil de detectar", segons Cardoner, que ha admès que la bengala està custodiada pels Mossos, encarregats de fer un peritatge per determinar si es detecten empremtes dactilars per identificar.

En el rerefons de tot aquest assumpte es troba la suposada presència de membres dels Boixos Nois a les graderies del Camp Nou o fins i tot viatjant als partits europeus. "No hi ha hagut cap pacte amb els Boixos", ha recordat Cardoner, que ha insistit que "mai en els viatges del club" ningú s'ha identificat com a membre dels Boixos ni res semblant. "Aquest tipus d'actuacions les volem eradicar del camp i persones com les que ho van fer no poden ser al camp", ha insistit el responsable de l'àrea social. 

Cardoner no creu que aquest tipus de qüestions tingui a veure amb la fallida creació d'una graderia d'animació en l'estadi, on havien d'integrar-se diversos col·lectius d'aficionats. "La graderia d'animació havia de ser un grup de gent gestionat pel club i amb l'objectiu d'animar. Això és una acció puntual d'alguns radicals i no es poden extreure conclusions contundents", ha insistit.

De moment, no hi ha sanció

Els Mossos d'Esquadra consideren que es van produir irregularitats pel que fa a la seguretat en el partit de Copa al Camp Nou contra el Madrid. La policia catalana redacta a hores d'ara un informe que ha de detallar quines van ser i com es van produir. Un cop enllestides aquestes actes, qüestió d'hores, s'enviaran al departament d'Interior, concretament a la Direcció General d'Administració de la Seguretat. Aquest òrgan és l'encarregat d'analitzar jurídicament els informes dels Mossos i aplicar-ne les sancions pertinents, en cas que siguin necessàries. A hores d'ara però, Interior no ha obert cap expedient sancionador al Barça pels fets de dimarts al Camp Nou, ni li ha posat cap multa, segons han confirmat fonts dels Mossos a TV3.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut