Actualitat blaugrana

El Barça coneixerà avui el seu rival a les semifinals de la Copa després d'eliminar el Vila-real

El Barça coneixerà aquest migdia (12 h) el seu rival a les semifinals de la Copa del Rei, després de superar el Vila-real al Camp Nou (1-0) amb un gol d'Henry, que va rematar en fora de joc una falta. Els blaugranes tenen com a possibles rivals el Getafe, el Racing de Santander i el València. L'anada es jugarà el 27 de febrer i la tornada, el 19 de març. Ahir, els de Rijkaard van fer un bon partit ofensiu davant un Vila-real que es va quedar amb deu per l'expulsió de Cygan abans d'arribar al descans. Al minut 70, Mejuto González va assenyalar un penal dubtós sobre Bojan, però Messi va fallar-lo. Ronaldinho va entrar a quan faltaven vint minuts per acabar el partit.

Com ja era previsible, en el seu retorn a l'equip Ronaldinho ha començat el partit des de la banqueta, després d'un mes i mig absent. Amb la incògnita resolta, el Barça ha sortit ben alliçonat a la gespa del Camp Nou. Després de l'empat a 0 a Vila-real, els blaugranes només tenien una opció: anar a buscar el gol i marcar el més aviat possible. Rijkaard ha sabut inculcar-los aquesta filosofia i així ho ha demostrat Iniesta, quan al minut 2 ha protagonitzat la primera arribada a l'àrea rival, amb una rematada, a passada d'Henry, que ha marxat per sobre el travesser. Tot i que la rematada del de Fuentealbilla ha estat forçada, ja ha començat a demostrar que ens trobaríem un Barça ofensiu que ha fet una molt bona primera part, amb un ritme molt alt. En canvi, el Vila-real amb prou feines ha passat de mig camp.

Fins al gol d'Henry, el Barça ha tingut oportunitats destacades com la de Márquez amb una rematada que ha refusat Godín. Messi ha estat, però, el jugador més desbordant. Ha arribat a rematar fins a cinc vegades a porteria i ha provocat l'expulsió de Cygan, deixant els groguets amb deu homes. Primer l'argentí ha fet lluir Diego López, després d'un seguit de dríblings en l'inici del seu recital particular. Al minut 40, Messi ha rebut una falta de Cygan que ha vist la groga. Deco ha executat la falta i Henry, en fora de joc, ha enviat de cap la pilota al fons de la xarxa i l'ha convertit en l'1 a 0. En la jugada següent, Messi en una jugada de murri ha buscat l'expulsió de Cygan, que ha vist la segona groga després de fer una falta al blaugrana davant l'àrea. El mateix Messi ha llançat la falta i, novament, Diego López s'ha tornat a lluir amb una estirada per aturar la pilota.

Ha estat una excel·lent primera part dels blaugranes, que han fet fins a divuit rematades a porta, sis de les quals entre els tres pals i quatre han estat de Messi. Nou córners en total.

Carles Puyol no ha pogut continuar en el segon temps i només començar la represa Thuram ha sortit en el seu lloc. El de la Pobla s'ha quedat al vestidor per un trencament de fibres del múscul psoes. L'allau ofensiu del Barça ha continuat davant un Vila-real completament desaparegut, que ha trobat a faltar l'onzè home. El Barça s'ha agradat i no ha tingut rival, però el gol s'ha resistit al conjunt blaugrana, que tot i treballar molt no ha vist la recompensa. Henry ha tornat a marcar en fora de joc molt clar, però aquest cop sí que ho ha vist Mejuto González, que ha invalidat la jugada.

Un dels moments més esperats de la nit s'ha produït al minut 70, quan Ronaldinho ha substituït Bojan. El Gaúcho ha entrat just després que l'àrbitre assenyalés penal dubtós de Diego López sobre Bojan. El penal, però, l'ha llançat Messi i Diego López ha endevinat la trajectòria i l'ha aturat. Malgrat tot, el Barça ha continuat segur sobre el terreny de joc, controlant la pilota i no deixant-la escapar. En l'últim quart, els de Rijkaard s'han dedicat a adormir el partit davant la incapacitat del Vila-real de crear perill.