Ernesto Valverde i Juan Carlos Unzué, els més ben situats per agafar el relleu de Luis Enrique
Barça

El Barça comença a dissenyar el futur esportiu del club per a la temporada 2017-18

La banqueta, les renovacions i els fitxatges seran temes a resoldre en els pròxims dies per part de la cúpula esportiva del club blaugrana

Xavi LemusActualitzat

Per al Barça, la Champions ja és història. A la temporada blaugrana li queden quatre partits i dos títols per lluitar, però és evident que ja toca pensar en la pròxima. Ara per ara, les renovacions de Messi i Ter Stegen i l'elecció definitiva del nou tècnic són les prioritats de la direcció esportiva del club.

La banqueta

La cúpula esportiva del club ja té consensuat el nom del futur entrenador. No el faran públic fins que s'acabi la temporada, però sí que comunicaran aviat la decisió a l'escollit. Entre els candidats hi ha l'actual entrenador de l'Athletic, Ernesto Valverde, amb qui ja hi ha hagut alguns contactes. Aquest dijous, el president de l'Athletic té anunciada una roda de premsa que pot aclarir l'interrogant sobre el futur del tècnic al club.

Una altra opció, la continuista, és l'actual segon entrenador, Juan Carlos Unzué, que als últims mesos ha pres més protagonisme mediàtic i que el club també preveu com a possible substitut de Luis Enrique. Altres tècnics amb ADN blaugrana que també formen part de la possible tria són l'entrenador de l'Everton, Ronald Koeman, o l'actual tècnic del PSV, Phillip Cocu.

Les renovacions

La renovació més imminent sembla que serà la del porter titular, Ter Stegen. L'acord amb l'alemany és gairebé absolut i, per tant, quedarà garantit el seu futur com a blaugrana durant molts anys. La més esperada és, sens dubte, la de Leo Messi. El club i el jugador fa temps que negocien i, pendents de l'acord econòmic definitiu, totes dues parts confien a tancar el contracte entre el Barça i el millor jugador del món. Per més endavant queda la d'una altra llegenda blaugrana, com és Andrés Iniesta.

Els fitxatges

De moment, l'únic nom confirmat és el de Gerard Deulofeu. El secretari tècnic, Robert Fernández, ja va anunciar que el recuperarien per a la pròxima temporada. Per a la defensa, ja han sorgit els noms de dos laterals: un dretà, el català de l'Arsenal Héctor Bellerín, i un esquerrà, que també pot jugar de central, el jugador de l'Alabès Theo Hernández. També al mig del camp s'apunten reforços, i el nom de l'italià Marco Verratti, del PSG, és un dels més atractius.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut