El Barça celebra el partit 100 de Guardiola com a entrenador amb una victòria clara sobre el Racing (4-0)

El Barça no es podria haver trobat amb un panorama més propici per refer-se de la derrota al Calderón i encarar l'anada dels vuitens de la Lliga de Campions amb tota tranquil·litat. I és que el conjunt de Pep Guardiola ha derrotat el Racing de Santander per 4-0 en un dels partits més plàcids que ha vist el Camp Nou aquesta temporada. Davant d'un rival indolent i inofensiu, el Barça n'ha tingut prou amb mitja hora per avançar-se 2-0 gràcies als gols d'Iniesta i Henry. Márquez, poc després, ha fet el tercer mentre que Thiago, ja a la segona part, ha tancat la golejada.

El Racing de Santander no ha estat aquest dissabte rival per al FC Barcelona. Però no tant per l'excels joc dels blaugranes, sinó més aviat per la falta d'ambició i l'actitud inofensiva dels cantàbrics.

Sense Colsa, Munitis i Tchité, l'equip entrenat per Miguel Ángel Portugal ha saltat a la gespa del Camp Nou totalment derrotat, cedint la iniciativa als locals i abusant un cop i un altre de la puntada llarga. Així doncs, els de Guardiola no han trigat a fer-se els amos de la possessió i l'arribada del primer gol ha estat, aleshores, qüestió de pocs minuts.

En el set, Crespo ha badat en el refús d'una pilotada llarga de Márquez a l'eix de l'atac i Iniesta, aprofitant el regal, no ha perdonat davant la sortida desesperada de Coltorti. El Racing no ha reaccionat i ha estat incapaç de trenar cap jugada de perill, fet que ha subratllat la superioritat dels catalans.

Messi i Bojan -el lleidatà ha estat titular al costat d'Henry i Messi mentre Ibrahimovic s'ha quedat fora- han estat a punt de fer el segon, però no ha arribat fins al minut 28 en un nou regal de l'equip de Santander. Henry, que reapareixia després de tres partits d'absència, ha botat malament una falta des de la frontal, però la tanca del Racing s'ha obert incomprensiblement i la pilota ha entrat franca al fons de la xarxa rival. I gairebé immediatament després, Márquez, en una nova falta, ha fet el tercer amb un llançament impecable. Era el minut 34 i el 3-0 deixava sentenciat el partit.

El Barça ha continuat amb el guió establert i encara podria haver fet algun altre gol abans d'arribar a la mitja part. Els visitants, per la seva banda, han tingut un parell d'aproximacions sobre la porteria de Valdés, però cap ha estat remarcable tot i que una ha acabat amb un gol ben anul·lat per Fernández Borbalán per fora de joc.

La segona part ha estat un mer tràmit. Ni el Barça ni el Racing han jugat a res, i han convertit els segons 45 minuts en una estona de joc totalment prescindible, amb Guardiola, els jugadors i els aficionats pensant més en la visita dimarts a Stuttgart que no pas en el dèbil rival que tenien davant.

Thiago, que havia entrat al terreny de joc substituint Touré, ha fet l'últim gol de la nit en el minut 83 en rematar una assistència decisiva de Messi des de la línia de fons. Ha estat la cirereta d'un partit que manté líder el FC Barcelona a cinc punts del Madrid, a l'espera de l'enfrontament dels blancs diumenge contra el Vila-real.