Primera jugada polèmica: Gorka fa un placatge sobre Piqué (Reuters)
Futbol

El Barça cau a San Mamés davant un Athletic intens i un arbitratge advers (2-1)

Messi, de falta, ha contrarestat els gols inicials d'Aduriz i Iñaki Williams en un partit en què als blaugranes els han escatimat dos penals. L'Athletic acaba amb nou i li perdonen l'expulsió a Aduriz

Eloi SansaActualitzat

El Barça ha començat l'any 2017 de la pitjor manera possible: jugant malament, perdent un partit i, a sobre, veient-se clarament perjudicat per l'arbitratge. L'equip blaugrana haurà de buscar la remuntada al Camp Nou, dimecres que ve, a partir de les 21.15.  

Els de Luis Enrique han començat el partit adormits, s'han trobat durant un instants amb el seu joc habitual, s'han desconnectat arran d'un penal no assenyalat sobre Piqué i han acabat desconnectant-se i quedant en mans de l'equip basc.

Aquest seria el retrat de la primera mitja hora, que ha condicionat la resta del partit i també el matx de tornada. Sobretot perquè l'Athletic ha estat eficaç i ha marcat dos gols en cinc minuts, obra d'Aritz Aduriz i Iñaki Williams, per desequilibrar l'eliminatòria.

Abans d'acabar la primera meitat s'han produït dues jugades més contràries als interessos del Barça: una agressió d'Aduriz a Umtiti a l'àrea barcelonista i un penal claríssim d'Etxeita sobre Neymar a la de l'Athletic. Els blaugranes han acumulat motius per sentir-se agreujats. Les errades arbitrals han amagat, però, el joc espès del Barça.

A l'equip blaugrana -de verd a San Mamés- li faltava un senyal per creure en la remuntada. I ha arribat a l'inici de la segona meitat de la manera més clara: Messi ha transformat una falta amb suspens després que la pilota, rebutjada per Gorka, toqués el travesser abans d'entrar.

Amb el 2-1, el Barça ha passat a controlar decididament el partit davant d'un Athletic que continuava jugant fort. Raúl García, que ja portava una targeta groga i que havia fet mèrits per veure la segona, l'ha vista, finalment, en el minut 74, per una falta sobre Neymar, el millor del Barça a San Mamés. I en el 80, Iturraspe també ha vist la segona groga per una entrada sobre el brasiler. 

Tot i acabar amb dos jugadors més, el Barça no ha pogut obtenir l'empat. Ha tingut les seves opcions davant un Athletic cada vegada més tancat. Però Messi, primer, i Suárez, després, no han pogut superar Gorka. I en l'última jugada del partit, amb l'Athletic defensant desesperadament la porteria, Messi ha estavellat la pilota al pal

    

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut