Mundial de Clubs

El Barça capgira un gol matiner de l'Atlante (3-1) i jugarà la final del Mundial de Clubs

El Barça ha fet bons els pronòstics i s'ha classificat per a la final del Mundial de Clubs en superar l'Atlante per 3-1. I això que els mexicans es van avançar amb un gol matiner de Rojas. Però els de Guardiola van ser pacients i van fer valer la seva qualitat, molt superior a la de l'Atlante. Busquets va empatar abans del descans; Messi, que acabava d'entrar al terreny de joc, va fer el 2-1, i Pedro, que continua en estat de gràcia i ha marcat en totes les competicions, va segellar el triomf amb el tercer gol blaugrana. El Barça buscarà el seu sisè títol del 2009 dissabte que ve contra l'Estudiantes argentí. Ho haurà de fer sense Iniesta, lesionat al recte anterior de la cama esquerra.

Guardiola no va arriscar d'inici i va deixar Leo Messi a la banqueta. Els plans del tècnic es van veure alterats ben aviat. Tot just s'havien jugat cinc minuts quan Rojas va guanyar l'esquena a la defensa blaugrana i va avançar els mexicans. El Barça va sortir adormit i Navarro, poc després, es va plantar sol davant Valdés, però no va saber resoldre. Era el minut 10, i aquí es va acabar l'Atlante. Els blaugrana es van fer els amos de la pilota i van anar fent recular els mexicans a l'àrea. Fins que Sergio Busquets va empatar a la sortida d'un córner. En el temps afegit de la primera part, Alves va poder fer el segon, però va rematar fora.

Messi marca i Pedro fa història

Tot i el domini, Guardiola no ho acabava de veure clar i en els primers minuts de la segona part va fer sortir Messi al camp. Una decisió que va donar fruit al cap d'un minut. En la primera pilota que va tocar, l'argentí va fer el 2-1 i va enterrar qualsevol opció dels mexicans.

I en el minut 67, moment que quedarà registrat als llibres d'història del futbol, Pedro va fer el 3-1 i es converteix en el primer jugador del món que marca en sis competicions diferents en una sola temporada. L'última revifada dels mexicans va ser una acció de Márquez, que Valdés va aturar amb solvència, una solvència que poc després també va demostrar Vilar en un xut llunyà d'Ibrahimovic. Objectiu complert: el Barça jugarà dissabte la final del Mundial de Clubs.

Iniesta es perdrà la final

El contrapunt a l'alegria de Pedro és la preocupació d'Iniesta. El manxec es perdrà la final del Mundial de Clubs contra l'Estudiantes de la Plata com a conseqüència d'una lesió muscular al recte anterior de la cama esquerra. Iniesta va demanar el canvi a les acaballes del partit contra l'Atlante en sentir unes molèsties i al final del matx se li va practicar una ecografia que va revelar una lesió, tot i que no es va concretar de quin grau.