Handbol

El Barça Borges es desfà sense problemes de l'Ademar i es consolida en la segona plaça del grup (28-22)

El Barça Borges no podia tornar a fallar al Palau i no ho ha fet. En un partit clau per a la classificació per a la següent fase de la Lliga de Campions d'handbol, els blaugranes han derrotat amb comoditat l'Ademar de Lleó per 28 a 22. Els lleonesos, que fa només dues setmanes van arrencar un empat a 26 en aquesta mateixa pista en partit de la Lliga Asobal, han acusat les baixes i el Barça ho ha aprofitat per sumar un triomf més còmode del que estava previst. En un altre partit de la jornada, el Kiel ha empatat a la pista del Kolding i manté el lideratge del grup amb set punts, un més que el Barça.

Tot i ser un partit clau per a la classificació per a la següent fase de la Lliga de Campions d'handbol, el Barça Borges s'ha encomanat del poc ambient a les graderies del Palau Blaugrana. L'equip de Xavi Pascual ha trigat molt a entrar en joc davant un Ademar de Lleó que, malgrat les nombroses baixes, ha intentat repetir el bon partit que va fer fa dos setmanes al mateix escenari, quan va arrencar un empat a 26 a la Lliga Asobal.

Els blaugranes han començat molt espessos en atac i han trigat sis minuts a perforar per primera vegada la porteria d'Alilovic. Precisament el porter serbi de l'Ademar ha estat molt inspirat durant tota la primera part i amb les seves aturades ha mantingut vius els visitants. Després d'un mal inici, el Barça ha començat a agafar la iniciativa en el marcador i ha tingut un màxim avantatge de quatre gols (9-5). Però els lleonesos han reaccionat i amb un parcial de 0 a 3 s'han tornat a posar a només un gol.

Al descans, s'ha arribat amb un ajustat 13 a 10 a favor dels blaugranes. Però la igualtat del primer temps s'ha acabat en l'inici de la represa. Amb un parcial de 4 a 0 al seu favor el Barça ha trencat el duel de manera definitiva i ja no ha donat cap opció al seu rival. Els blaugranes s'han escapat per set gols de diferència (17-10) gràcies a l'eficàcia ofensiva d'Igropulo i Rutenka, que han provocat que l'entrenador català de l'Ademar, Jordi Ribera, comencés a donar minuts als jugadors menys habituals, un gest clar que donava el partit per perdut abans d'hora.

Amb l'Ademar derrotat i encara amb 10 minuts per al final, el Barça ha acabat jugant a plaer i ha sumat una victòria amb més comoditat de la prevista. Un triomf que permet els blaugranes consolidar-se en la segona plaça del grup D i fer un pas important per classificar-se per a la següent fase de la Lliga de Campions. En un altre partit del grup, el Kiel alemany ha empatat a la pista del Kolding danès (31-31) i es manté líder amb set punts, un més que el Barça.