Barça

El Barça blinda el seu onze de gala per impedir una altra fuga com la de Neymar

El Barça ha augmentat el preu de les clàusules de rescissió arran de la marxa de Neymar l'estiu passat. Umtiti n'ha estat l'últim exemple.

Francesc LatorreActualitzat

Aquest dilluns va ser el torn d'Umtiti però en els últims mesos han estat uns quants els jugadors que han passat per la taula de les renovacions. Sergi Roberto, Piqué o Messi també han estampat la signatura al seu nou contracte: més anys de blaugrana, més sou i, tots, una clàusula de rescissió astronòmica. Amb la marxa de Neymar, el Barça va aprendre la lliçó i des de llavors totes les renovacions i contractacions van acompanyades de clàusules anti-temptació. De fet, el Barça té pràcticament blindat el seu teòric onze de gala:

Ter Stegen val 180 milions d'euros, una xifra molt alta tractant-se d'un porter. La defensa és prohibitiva. La mateixa clàusula, 500 milions d'euros, si algú vol emportar-se Sergi Roberto, Piqué o Umtiti. Al lateral esquerre, cas pendent de revisió. Endur-se Jordi Alba val "només" -entre cometes- 150 milions. Junta directiva i direcció esportiva saben que han de seure aviat amb el de l'Hospitalet per assegurar-se'n la continuitat. El seu contracte acaba el 2020.

A les bandes, dues clausules idèntiques per als dos últims fitxatges, Dembélé i Coutinho, tots dos ja a l'era post-Neymar. Rakitic va renovar abans de la marxa del brasiler i la seva clàusula és baixa. Com també ho és la de Sergio Busquets. Endur-se'ls surt relativament barat. El de Badia té una clàusula de 200 milions. Ja se sap, però, que el Barça millorarà les seves concidions i també encarirà el preu de sortida.

A davant, la clàusula de les clàusules. El diamant de la plantilla, Messi, val 700 milions d'euros. És a dir, mirar però no tocar. Suárez, amb contracte fins al 2021 però ja amb 31 anys, costaria 200 milions.

Un onze caríssim, inassumible fins i tot per a les butxaques més riques del planeta futbol. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut