Barça

El Barça arriba a un principi d'acord amb el Liverpool per al traspàs de Javier Mascherano

El Barça ha arribat a un acord per al traspàs del jugador del Liverpool Javier Mascherano. El migcampista argentí arribarà al club blaugrana per ocupar la plaça de Touré Yaya. El vicepresident blaugrana, Josep Maria Bartomeu, va anar a Liverpool per tancar el fitxatge d'un jugador desitjat per Pep Guardiola. Els webs del club blaugrana i de l'anglès confirmen que aquest acord, per a quatre temporades, és total. Mascherano ja havia dit que volia convertir-se en blaugrana; de fet, ja no va jugar el partit de la Lliga Europa. El cost total de l'operació estaria per sobre dels 20 milions d'euros. L'argentí arriba aquest matí a Barcelona i dilluns serà presentat com a nou jugador del Barça després d'haver passat la revisió mèdica. Mascherano serà el tercer reforç del Barça per a aquesta temporada després dels fitxatges de Villa i Adriano.

Actualitzat
El Barça ha tancat el fitxatge de Javier Mascherano. Aquest divendres al matí s'ha fet oficial el principi d'acord a què han arribat els dos clubs, Barça i Liverpool, després d'unes intenses negociacions, que s'han allargat durant tota la nit. Tant que, fins i tot ja de matinada, representants del Barça s'han posat en contacte amb el jugador per informar-lo que l'acord era imminent.

El FC Barcelona informarà dels detalls de l'operació un cop el jugador passi el corresponent reconeixement mèdic i es tanqui definitivament el seu traspàs per una xifra al voltant dels 22 milions d'euros. Mascherano arribarà a Barcelona aquest dissabte.

Aquesta era l'última part de la negociació que quedava, després que fa uns dies el club i el jugador ja s'havien posat d'acord prèviament perquè l'argentí jugués al Camp Nou les quatre pròximes temporades. Mascherano serà el tercer fitxatge per a aquesta temporada, després de Villa i Adriano.

El substitut de Touré

Javier Mascherano compleix a la perfecció amb el perfil de jugador que Guardiola exigeix per cobrir el forat deixat per Touré. Recuperador incansable i contundent quan el partit ho precisa, és l'encarregat de destruir el joc de creació del rival. Fort físicament, és dificil de superar, tot i no ser gaire alt. Fa un metre i 74 centímetres. Ofensivament, té un bon xut des de la llarga distància, tot i que el gol no és la seva especialitat. En 139 partits amb el Liverpool, només n'ha marcat dos.

Guardiola respira tranquil. Amb Mascherano acaba una de les urgències de la plantilla. Ara ja podrà escollir entre l'argentí i Sergio Busquets per a la posició de mig centre.

Al vestidor del Camp Nou es trobarà amb un dels seus grans amics, Leo Messi. Tots dos comparteixen peripècies a la selecció de l'Argentina, de la qual Mascherano és el capità i un dels líders. Qui sap si, amb el temps, també ho serà del Barça.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut