Barça

El Barça arriba a Milà amb la baixa destacada d'Iniesta per precaució i sense Tito Vilanova

Sense Iniesta, lesionat, el Barça ha marxat aquest matí cap a Milà, on demà, en directe per TV3 a partir de tres quarts de nou del vespre, l'espera el Milan de Massimiliano Allegri. Serà el cinquè partit de la lligueta de Champions, en què una victòria asseguraria que els homes de Guardiola tornessin amb la primera plaça de grup a la butxaca. Aquesta tarda, a les set, l'equip s'exercitarà a San Siro. No ha viatjat amb l'equip Tito Vilanova, que s'ha sotmès a una intervenció quirúrgica de la glàndula paròtida a l'Hospital de la Vall d'Hebron.

Actualitzat
El Milan i el Barcelona, ja classificats per als vuitens de final de la Lliga de Campions, es jugaran demà (20.45) la primera posició del grup H en un xoc en què el Barça ja en té prou amb l'empat. Els dos equips ja es van veure les cares al Camp Nou en la primera volta, en un enfrontament en què el Barcelona va ser netament superior durant tot el partit, però que no va saber materialitzar en triomf, després de dos greus errors que es van convertir en gol, en l'arrencada i en l'últim sospir del partit (2-2). Aquesta és la lliçó que més ha estudiat el Barcelona del seu rival; la capacitat que té l'equip de Massimiliano Allegri de ser letal en les poques opcions que se li presentin en el partit, malgrat estar sotmès durant els 90 minuts.

Retrobament amb un vell amic

Aquest partit posarà en escena un vell conegut del Barça, el suec Zlatan Ibrahimovic, que des de la seva marxa fa un any i mig de la capital catalana ha mantingut una dialèctica desafiadora contra els seus excompanys i també contra l'entrenador, Josep Guardiola, encara que no ha tingut cap tipus de rèplica, a excepció de Xavi Hernández, que va mostrar la seva sorpresa per les sortides de to de l'ara ariet del Milan. Per destensar una mica la crispació que ell mateix ha generat, l'exbarcelonista va reconèixer que el Barcelona és "el millor equip del món" i va dir que el partit de Lliga de Campions serà "emotiu" i "fantàstic".

El Barcelona torna a un estadi de gust ingrat, ja que fa dues edicions, a la Lliga de Campions, va perdre 3-1 contra l'Inter, on un gol va ser en clar fora de joc en un partit clarament dominat pels blaugranes, que a la fi van caure eliminats en aquella semifinal perquè van ser incapaços de revertir la diferència al Camp Nou (1-0).

Ara, el conjunt barcelonista arriba també en un bon to, com ha demostrat en els últims partits de Lliga, encara que tindrà dues absències notables, com són el sancionat Dani Alves i el lesionat Andrés Iniesta, a més d'Adriano, també de baixa. El de demà serà un partit en què Guardiola traurà tota l'artilleria, perquè vol deixar sentenciat el grup i, així, que l'últim partit de la fase, contra el Bat Borisov al Camp Nou el 6 de desembre, sigui un pur tràmit.

Villa, que va estar a la banqueta encara que va sortir en els últims moments contra el Saragossa i va marcar, i Sergio Busquets, que va descansar dissabte, s'espera que estiguin en l'onze inicial, en què Guardiola és probable que recuperi la defensa de quatre, i en no ser-hi ni Alves ni Adriano una de les opcions és que Puyol caigui a la banda i Piqué i Mascherano siguin els centrals, amb Abidal a l'esquerra.

Per part milanista, al costat d'Ibrahimovic hi haurà el brasiler Alexandre Pato, que va tornar a referir-se a Leo Messi com "un jugador únic", mentre que al centre del camp Boateng, Ambrosini, Nocerino i Aquilani intentaran aprofitar la baixa d'Iniesta i parar els peus a Xavi i companyia. En defensa, la presència de Thiago Silva accentuarà el morbo del partit, ja que durant l'estiu es deia que Pep Guardiola estava interessat en el seu fitxatge.

El tècnic Massimiliano Allegri no podrà comptar amb l'holandès Clarence Seedorf ni amb l'italià Pipo Inzaghi, encara de baixa. La visita d'Antonio Cassano a la ciutat esportiva de Milà 17 dies després de la seva operació de cor ha insuflat energia i moral a tots els jugadors, que estan hipermotivats davant aquest partit.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut