Futbol

El Barça arriba a Donetsk amb les novetats de Jonathan dos Santos, Fontàs i Oier

El Barça es va entrenar ahir al matí per preparar la tornada dels quarts de final de la Lliga de Campions contra el Xakhtar. Abans de centrar-se en el clàssic del Bernabéu a la Lliga, els blaugranes volen certificar la seva classificació per a les semifinals de la Champions després del 5-1 de l'anada al Camp Nou. Per a aquest duel, Guardiola s'ha emportat a Donetsk un total de 20 convocats, amb les novetats de Jonathan dos Santos, Fontàs i Oier, mentre que Iniesta, sancionat, i Bojan, lesionat, són les dues baixes més destacades de l'expedició blaugrana. Al Xakhtar, Txigrinski i Srna són dubte per enfrontar-se al Barça en un duel que hauria de ser un tràmit.

Actualitzat
El Barça ha marxat aquest matí a Donetsk per enfrontar-se al Xakhtar en la tornada dels quarts de final de la Lliga de Campions amb els setze jugadors del primer equip que té disponibles Pep Guardiola més quatre futbolistes del filial.

Eric Abidal, després de la seva intervenció quirúrgica, Carles Puyol i Bojan Krkic, lesionats, i Andrés Iniesta, sancionat, s'han quedat fora de la llista de vint convocats que el tècnic del conjunt blaugrana ha donat després de l'entrenament d'aquest diumenge. Per suplir aquestes absències, Guardiola ha convocat els jugadors del filial Andreu Fontàs, Thiago Alcántara i Jonathan dos Santos, a més del porter Oier Olazábal, que viatja per si José Manuel Pinto recau de les molèsties al turmell esquerre.

En total, són vint els jugadors que surten avui cap a Donetsk amb l'objectiu de certificar la classificació per a les semifinals de la Lliga de Campions abans de centrar-se en el clàssic del Bernabéu, un partit que els blaugranes afrontaran amb un còmode avantatge de vuit punts a la classificació. Guardiola tindrà dues baixes segures per a aquest partit: Bojan, que es perdrà el que queda de temporada per un trencament de lligaments al genoll esquerre, i Mascherano, que no jugarà per sanció després de veure la cinquena targeta groga contra l'Almeria.

Pedro: "L'equip està en bona forma i guanyant partits"

Abans de viatjar cap a Ucraïna, Pedro va voler enviar un missatge de tranquil·litat a l'afició blaugrana i va assegurar que "l'equip està en bona forma i guanyant partits", motiu pel qual està convençut que el Barça arriba al tram decisiu de la temporada amb garanties de lluitar pels títols en les tres competicions. Tot i patir en excés per derrotar el cuer, Pedro creu que el partit contra l'Almeria és un exemple del que li passarà al conjunt blaugrana en els pròxims partits de Lliga: "Els rivals es tanquen enrere, no et deixen espais i no sempre pots guanyar golejant. Treure els partits sempre costa".

A la Champions, malgrat el 5-1 de l'anada al Camp Nou, Pedro es va mostrar caut de cara al duel de tornada a Donetsk. "Tenim un bon resultat, però són un equip molt fort en el seu camp, té jugadors ràpids i agressius i haurem de sortir molt ficats i concentrats, perquè sabem que serà un partit molt complicat", va advertir. Pel jugador canari, l'única nota negativa d'aquestes últimes setmanes està sent la plaga de lesions de l'equip blaugrana. "Puyi, Abidal i ara Bojan. Les baixes es noten, perquè els necessitem a tots".

Per acabar, Pedro també es va referir a l'imminent clàssic del Bernabéu, un partit on els blaugranes poden donar un cop definitiu a la Lliga. El Barça es presentarà amb vuit punts d'avantatge, però tot i això Pedro és dels que pensa que a Madrid no es pot anar a especular amb aquesta renda sinó "a guanyar, per col·locar-nos de la millor manera per conquerir el títol".

Txigrinski i Srna, dubtes al Xakhtar


Dmitro Txigrinski i Dario Srna són dubte per al partit de tornada dels quarts de final de la Lliga de Campions, que enfrontarà el Xakhtar i el Barça al Donbass Arena de Donetsk. El defensa ucraïnès, que ja es va perdre l'anada al Camp Nou, continua entrenant-se a marge del grup per uns problemes al turmell i sembla complicat que pugui jugar contra el seu exequip. Per la seva banda, l'internacional croat i capità del Xakhtar es va fer una lesió muscular en el partit de Lliga contra l'Obolon que el va obligar a deixar el terreny de joc quan només feia 12 minuts que era sobre la gespa. El Xakhtar, tot i el contundent resultat de l'anada, confia que el seu estadi s'ompli de gom a gom per rebre la visita dels blaugranes i donar una alegria a la seva afició malgrat que el seu tècnic, el romanès Mircea Lucescu, va donar l'eliminatòria per perduda després del 5-1 encaixat al Camp Nou.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut