El Barça apallissa el Reial Madrid al Bernabéu (0-4) i augmenta el seu avantatge al capdavant de la Lliga

Luis Suárez, per partida doble, Neymar i Iniesta han fet els gols blaugranes.

El Barça ha guanyat al camp del Reial Madrid per 0-4 en partit corresponent a la 12a jornada de la Lliga BBVA. Luis Suárez, per partida doble, Neymar i Iniesta han fet els gols blaugranes. Cop d'autoritat de l'equip català, que ara té 6 punts d'avantatge sobre els blancs al capdavant de la classificació.

Rafa Benítez ha apostat d'inici per una versió molt ofensiva, prescindint de Casemiro i amb James en l'onze. Luis Enrique ha decidit reservar Messi, que retornava a la convocatòria dos mesos després. Tot i l'absència de l'argentí, el Barça ha fet una primera part espectacular.

Luis Suárez i Neymar rubriquen la superioritat del Barça

L'equip blaugrana ha dominat la possessió i ha marcat el ritme en tot moment. El Madrid, aclaparat i perseguint la pilota constantment. Neymar ha protagonitzat el primer avís al minut 7, però el brasiler ha rematat per sobre del travesser. En el minut 11, Sergi Roberto ha assistit Luis Suárez per fer el primer gol de la tarda. Definició espectacular de l'uruguaià amb l'exterior de la bota dreta.

Rakitic i Sergi Roberto han pogut fer el segon, però han xutat massa alt. En el minut 27, canvi obligat per unes molèsties musculars de Mascherano, que ha cedit el seu lloc sobre el terreny de joc a Mathieu. La següent arribada del Barça, en el minut 39, ha significat el 0 a 2. Luis Suárez li ha pres la pilota a Modric, Iniesta ha passat la pilota a Neymar i el brasiler ha superat Keylor Navas amb un xut creuat. Dotzè gol del brasiler, que estava en posició de fora de joc quan Iniesta l'ha assistit.

En l'última jugada de la primera part, ja en l'afegit, doble ocasió de gol blaugrana. Eslàlom de Neymar, rematada de Luis Suárez que Marcelo ha tret sobre la línia i xut alt de Rakitic. L'afició "merengue" ha escridassat els seus jugadors quan l'àrbitre Fernández Borbalán ha xiulat el descans.

Iniesta acaba amb l'esperança blanca

El Madrid ha tornat del vestidor enrabiat, però els xuts de Marcelo i James no han servit per escurçar distàncies en el marcador. En el minut 51, un xut de falta directa de Neymar ha fet lluir Keylor Navas. Dos minuts després, el Barça ha segellat el triomf amb el tercer gol. Deixada d'esperó de Neymar i batzac d'Iniesta a l'escaire. El manxec no marcava a la Lliga des del 23 de març de l'any passat, en un partit al Bernabéu.

Messi juga els últims 35 minuts

Amb el 0 a 3, Luis Enrique ha fet entrar Messi en el lloc de Rakitic. L'argentí ha tornat a l'equip vuit setmanes després de lesionar-se contra el Las Palmas. Amb el partit dat i beneït, Bravo, amb la cara, ha evitat el gol de Cristiano Ronaldo. El portuguès ha acabat desesperat per la superioritat manifesta dels catalans.

En el minut 74, la sentència definitiva l'ha signat Luis Suárez. Jugada iniciada per Messi, passada final de Jordi Alba i rematada picada de l'uruguaià, que ha marcat 11 gols a la Lliga.

L'expulsió d'Isco, símptoma de la impotència "merengue"

El tram final del matx ha servit per evidenciar la frustració local. A sis minuts de la conclusió, Fernández Borbalán ha expulsat Isco amb vermella directa per una entrada violenta sobre Neymar. A més, les parades de Bravo han evitat el gol de l'honor dels madridistes. El cop moral és molt més fort que no pas la diferència en la classificació.