El Barça apallissa el Joventut (92-59) amb una exhibició de Navarro, Rubio i Basile

Victòria contundent del Regal Barça en el derbi de la Lliga ACB contra el Joventut (92-59). L'equip de Xavi Pascual ha ofert una exhibició als milers de seguidors que han omplert el Palau, que han gaudit d'un Joan Carles Navarro en estat de gràcia, perfectament secundat per Rubio i Basile. El vendaval blaugrana ha estat imparable per a un DKV que ha patit la primera derrota de la temporada. En canvi, el Barça allunya definitivament els fantasmes que s'hi havien instal·lat després de la derrota contra el Gran Canària.

Joan Carles Navarro ha estat l'home que millor ha començat el derbi. Seus han estat els primers sis punts del Regal Barça, però el DKV ha reaccionat força bé amb dos triples consecutius de Tucker (6-5). Ha estat a l'equador del primer quart quan s'ha trencat el partit, donant pas a un intercanvi de llançaments exteriors dels qual n'ha sortit beneficiat el Barça, sobretot gràcies al canell de Lorbeck. Aquest primer parcial ha acabat 25-18, amb un ritme trepidant i molt poques faltes personals.

El lideratge blaugrana s'ha confirmat al segon quart tot i que les defenses han millorat una mica. Navarro ha continuat amb el seu recital particular d'assistències i bàsquets, frustrant la Penya cada cop que els verd-i-negres s'apropaven en el marcador. Basile també ha estat encertat amb els triples (3 de 4) i tot plegat ha possibilitat que el Barça marxés al vestidor amb un avantatge de tretze punts (43-30). A més, Sito Alonso s'ha quedat sense Mario Fernández, que ha rebut un fort cop al maluc.

Un triple de Valters només començar el tercer quart feia pensar que el Joventut podia trencar la seva dinàmica negativa, però Navarro ha continuat imparable i fins i tot a servit dos "alley oop" seguits a Fran Vázquez. Ricky Rubio s'ha afegit a la festa i el Palau ha vibrat anticipadament amb la victòria, perquè l'avantatge al final d'aquest tercer quart era claríssim: 29 punts (72-43, amb un parcial de 29-13).

I el cert és que l'últim quart ha estat un passeig per als de Xavi Pascual; només ha servit perquè Navarro (23 punts i 9 assistències), Basile (18 punts) i Rubio (10 assistències i 25 punts de valoració) continuessin engreixant les seves estadístiques i les dels seus companys. El 92-59 ho diu tot. La primera derrota de la temporada del DKV ha estat inapel·lable.