El Barça apallissa el Fenerbahçe (89-55) i es classifica per al Top 16 en l'Eurolliga

Xavi Pascual havia advertit que no volia que ningú es relaxés, que el Fernabahçe era un dur oponent en l'Eurolliga. Però aquest dijous s'ha demostrat que el Barça no té rival en el seu grup. Els blaugranes han apallissat els turcs per 34 punts d'avantatge (89-55) i ja estan matemàticament classificats per al Top 16. El Montepaschi ha guanyat la Cibona i ha donat el pas al Barça quan encara falten 4 jornades. Vázquez, amb 14 punts, ha estat el màxim anotador en un partit sense història que, al descans, ja dominava el Barça per 21 punts de diferència.

El Barça ha rebut el tercer classificat, el Fenerbahçe turc, a qui ja va apallissar en el partit d'anada (23 punts de diferència). Els de Pascual arribaven invictes a la sisena jornada de l'Eurolliga, però el tècnic ha insistit que no volia que l'equip es relaxés davant un rival teòricament inferior però que havia guanyat els 2 partits disputats lluny de la seva pista. Tot i les advertències, l'enfrontament ha començat força fred per part dels dos equips, amb moltes pèrdues de pilota i una anotació baixa. L'equip turc intentava esgotar el temps de possessió i això, unit al poc encert, s'ha reflectit en el marcador: 15 a 6 a favor dels blaugranes. El segon quart també ha començat amb els equips poc inspirats. Però Lakovic, amb 7 punts consecutius, ha obert un bon avantatge per al Barça, 25-11. L'eslovè i Mickeal eren el líders anotadors dels de Pascual. El Fenerbahçe intimidava poc i només es mantenia viu en el partit a base de triples. La pintura era territori blaugrana. Els primers punts de Navarro han arribat amb un triple abans del descans. El Barça ha marxat al vestidor amb el partit gairebé sentenciat, 21 punts d'avantatge (42-21).

El guió no ha canviat en la represa. El Barça ha dominat totes la facetes del joc. El turcs no podien ni córrer ni fer tirs còmodes i, mentrestant, el Barça seguia jugant a plaer en atac. En especial, Fran Vázquez, màxim anotador del partit amb 14 punts, amb tot un recital d'esmaixades, i Navarro que ha aconseguit el seu triple número 300 en l'Eurolliga. La imatge del partit l'ha protagonitzat l'entrenador del Fenerbahçe, Bogdan Tanjevic, que, avergonyit pel joc del seu equip, s'ha mantingut en silenci absolut en els temps morts dels dos darrers quarts. L'últim quart ha estat un tràmit. El Barça s'ha relaxat i els turcs ho han aprofitat per maquillar un mica el resultat. Tot i això, no han pogut evitar l'escandalós 89-55 final.