Barça

El Barça agraeix el suport de l'afició i es reivindica: "Nosaltres només juguem a futbol"

Barcelona va sortir al carrer per donar la benvinguda a l'equip campió d'Europa i festejar el títol aconseguit a Wembley en una nit que passarà a la història. Els aficionats culers van fer costat a la plantilla blaugrana i els van acompanyar des de primera hora de la tarda en una rua festiva fins al seu particular itinerari gloriós cap al Camp Nou. A l'estadi, milers de persones van rebre l'agraïment dels jugadors i, en una brevíssima cerimònia, van poder sentir com aquests es felicitaven pels èxits assolits i, en boca de Gerard Piqué, es reivindicaven: "Nosaltres ni ens droguem, ni ens tirem, ni comprem els àrbitres. Nosaltres només juguem a futbol."

Actualitzat
Si bé la rua va ser multitudinària, amb milers d'aficionats donant una càlida benvinguda als campions d'Europa, la cerimònia al Camp Nou va ser molt breu i de ben segur que no va acabar de satisfer els milers de persones que van anar a l'estadi per ser al costat de l'equip blaugrana.

La plantilla va arribar a Barcelona a primera hora de la tarda i tot seguit va enfilar puntualment el camí cap al Camp Nou mentre la gent celebrava el títol aconseguit dissabte a Londres. Els jugadors van ballar, van beure i van cantar amb els aficionats, convertint la rua en una festa i alliberant l'enorme tensió patida al llarg de la temporada.

Al Camp Nou, milers de persones omplien l'estadi ràpidament i obligaven el club a tancar els accessos per evitar aglomeracions. I un cop a l'estadi, potser perquè l'equip ja acumula un bon grapat de títols, potser perquè el cansament començava a passar factura, la celebració va ser brevíssima. Manel Vich va presentar l'equip tècnic, l'"staff" i els integrants de la plantilla mentre el Camp Nou els corejava i Pep Guardiola i Tito Vilanova saltaven a la gespa en el darrer lloc amb les copes de la Lliga i d'Europa. A l'hora dels parlaments, però, les intervencions van ser testimonials.

Carles Puyol, amb una samarreta de suport al bètic Miki Roqué, va demanar a la gent que celebri vivament els títols, ja que "costen molt de guanyar". Tot seguit, Pep Guardiola donava les gràcies a l'afició i subratllava el treball i la humilitat com a trets identitaris de l'equip, mentre que era Xavi Hernández qui assegurava: "Aquest equip és collonut. Ara més que mai em sento orgullós de ser culer i català." 

S'esperava amb expectació la intervenció de Lionel Messi, ja que l'argentí, en la celebració de la Lliga, havia promès parlar el dia 29 un cop la Champions ja estigués sota el braç. A l'hora de la veritat, el crac argentí va demostrar que la seva especialitat és parlar sobre la gespa, ja que es va limitar a dir: "Tant de bo puguem repetir-ho molts anys més. Gaudiu-ho." 

Ovació per a Abidal

El lateral francès va ser un dels homes més corejats del vespre i és per això que va voler agrair personalment a l'equip i al capità, Carles Puyol, el gest de deixar-li alçar la Copa d'Europa a Wembley. "Va ser -va dir Abidal- el millor dia de la meva carrera com a futbolista."

Andés Iniesta va reiterar l'agraïment de l'equip vers l'afició. "Sense vosaltres aquestes copes serien impossibles", va admetre, i va afegir tot seguit: "Gràcies per ser al costat de l'equip. El cor em diu que el millor del món és ser culer."

Valdés, més generós en el seu petit discurs, va lligar una senyera a la copa de la Lliga acompanyant-ho d'un "que se n'assabentin". "Us en devíem una. Us ho vam prometre i aquí la teniu. Gaudiu-la", va reblar el porter.

L'últim que va prendre el torn de paraula va ser Gerard Piqué, i el central va ser qui més i millor va resumir el sentiment d'una plantilla que s'ha sentit durament atacada al llarg de la temporada amb una intervenció clarivident: "Ni ens droguem, ni ens tirem, ni comprem els àrbitres. Nosaltres només juguem a futbol." No content amb això, Piqué va fer una última crida convidant la gent a assistir al concert de Shakira a l'Estadi Olímpic.

La graderia va respondre unànimement amb crits de "por qué?, por qué?, por qué?", en al·lusió a José Mourinho, i seguidament va començar a cantar l'himne del Barça en un final de festa culminat pels tradicionals focs artificials.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut