Edwin Jackson
Edwin Jackson, en una imatge d'arxiu (EFE)

Edwin Jackson descentra el Barça i empeny l'Estudiantes al triomf en una pròrroga agònica (83-81)

L'escorta francès ha anotat 32 punts i ha portat l'equip madrileny a remuntar 13 punts en l'últim quart

El FC Barcelona Lassa ha perdut el sisè partit de Lliga Endesa a la pista del Movistar Estudiantes, un equip clarament inferior als de Bratzokas pel que fa a les individualitats, però que aquest diumenge n'ha tingut una, Edwin Jackson, precisament un exbarcelonista –actualment líder anotador de la competició–, que ha mantingut viu el seu equip fins i tot en els moments en què el Barça semblava decidit a sentenciar.

Després d'un primer quart igualat (18-19) els blaugranes s'han pogut escapar en el segon, quan els triples han començat a entrar de la mà de Faverani i Koponen (23-33, minut 15), però l'Estudiants sempre ha trobat la manera de tornar al partit. Edwin Jackson ha estat l'heroi local –amb 14 punts només en la primera part– i ha portat de corcoll tot home de Bartzokas que se li ha posat al davant. Així, els últims cinc minuts abans del descans han estat un petit caos de joc que els locals han aprofitar per deixar un 33-35 que, al descans, els donava esperances.

En l'arrencada del tercer quart, ha semblat que els blaugranes havien decidit matar el matx finalment. Dos triples d'Eriksson i un de Claver han tornat l'avantatge als deu punts, però ni així s'han rendit els homes de Salva Maldonado. Amb un Jackson més controlat en aquest tram, Jaime Fernández, Omar Cook i Ondrej Balvín han acceptat la responsabilitat.

Tot i així, el Barça ha arribat a un màxim avantatge de 13 punts (58-71) al minut 34. I, aquí, Jackson ha tornat a aparèixer, i l'Estudiantes ha clavat un parcial de 10-0 que li ha permès empatar el partit per primera vegada des del primer quart.

Els últims segons del temps reglamentari han deixat en evidència tot el Barça, sobretot homes com Claver i Tomic, que, una vegada i una altra, en accions de tir lliure, han permès el rebot ofensiu de Suton i Balvín. Dos punts d'aquest últim des de la línia de personal han portat el partit a la pròrroga.

En els cinc minuts afegits, la història de la goma i l'errada s'ha repetit per al Barça per enèsima vegada. Aviat ha agafat una renda de sis punts, però l'equip estudiantil ha tornat a la paciència i a Jackson, que ha acabat amb 32 punts. No ha estat fins a l'últim minut que ha capgirat el marcador i, fins i tot, ha repetit la mateixa situació del minut 40. Aquesta vegada, l'home dels llançaments triples ha estat Cook, però el Barça ha tingut una última possessió de set segons per forçar la pròrroga. Koponen, que en principi havia de prendre la responsabilitat, s'ha trobat el camí barrat, i li ha acabat cedint la pilota a Tomic, que ha fallat un triple molt compromès, precisament el dia en què jugava el seu partit número 300 a la Lliga ACB.

La derrota del Barça és la sisena de la temporada i el deixa quart en la classificació. L'Estudiantes, que ha derrotat els blaugranes en les visites dels tres últims anys, suma la novena victòria i és desè, provisionalment.