Barça

Eduard Romeu: "Hem salvat el Barça però encara no el tenim sa"

El vicepresident econòmic del Barça adverteix que encara cal molta austeritat i rigor per redreçar econòmicament el club

Actualitzat

Eduard Romeu, vicepresident econòmic del Barça, ha explicat en una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio l'estat actual del club blaugrana. El seu balanç és positiu, però avisa que la situació econòmica del club no està del tot normalitzada: "Es pot dir que hem salvat el club, però encara no el tenim sa", sintetitza. I aventura que caldran 5 anys en total per curar el malalt completament.   

El possible retorn de Leo Messi

Romeu també ha parlat d'un hipotètic retorn de Leo Messi al conjunt blaugrana. "Econòmicament, és viable, perquè vindria gratis". Tot i que ha puntualitzat que sempre i quan es tractés d'una "decisió tècnica". I ha afegit:

"No tindrem problemes per inscriure jugadors al 2023"

Les indemnitzacions pels jugadors lesionats

Romeu ha lamentat les lesions de jugadors en els seus compromisos amb les seleccions: 

"És impossible estar protegit per molta indemnització que hi hagi,  no compensen. És un terma endèmic, de fa molt de temps. Hem d'avançar, i els principals clubs haurien de tenir més veu en aquest sentit"

 

Malgrat això, el vicepresident blaugrana celebra el bon moment esportiu de l'equip, que és el motor que fa recuperar la il·lusió dels socis i ajuda a la recuperació econòmica de l'entitat: 

"És important haver recuperat la il·lusió , que és el primer que buscàvem. Una mena de retorn al cercle virtuós. Has de ser potent a nivell esportiu per poder recuperar la il·lusió  i els èxits, i, al mateix temps, recuperar el rendiment econòmic. A més, hem canviat totalment l'estructura salarial: de tenir jugadors amb contractes fora de mercat i una plantilla ja gran, hem fet un canvi cap a jugadors amb projecció, molts anys per endavant i amb contractes a nivell de mercat, preservant, a més, l'estil Barça, amb la columna vertebral de la Masia" 

Pel que fa a l'àrea que treballa directament Romeu, l'econòmica, avisa que es va en bona direcció, però que queda molt camí per recórrer: 

"Hem fet un canvi molt important, que va engegar en Ferran Reverter i que hem procurat seguir fil per randa. Passem d'un moment en què no podíem pagar les nòmines i teníem obligacions per incompliments dels nostres compromisos. Vam fer una operació de reestructuració del deute, de curt a llarg termini, i vam guanyar tranquil·litat per fer els deures i liquiditat. Des d'un punt de vista econòmic, podríem dir que hem salvat el Barça, però que encara no el tenim sa. Ara cal molta austeritat i molt rigor, i queda molta feina per fer".   

 

 

"L'estiu que ve el Barça no tindrà problemes"

"Quan arribes al club i et trobes no només un desastre de gestió i una situació econòmica precària, però a més et trobes que estàs barallat amb els principals espònsors teus, és complicat reconduir la situació. Hem anat fent petites cosetes que al final en fan una de molt consistent.(...) Hem de treballar per l'increment d'ingressos que, juntament amb la contenció de la despesa, ens ajudaran a pagar el deutre, que és l'objectiu principal (...). El Barça l'estiu que ve no tindrà problemes econòmics amb l'estructura que hem muntat. Altra cosa és que hem establert unes ràtios que s'han de seguir" .

Un dels principals maldecaps per al Barça ara és una massa salarial encara massa alta

"Amb la massa salarial és que el problema és posar la mà a la cartera de la gent i això és molt complicat. Hi ha contractes firmats i nosaltres no els incomplim. Tot i això s'han rebaixat 150 milions d'euros. Hi ha hagut molts moviments de contractes, diferiments, i s'ha de veure d'on venen (...). Seguint les previsions, d'aquí un parell de temporades ens posem en una massa salarial raonable" .

El vicepresident econòmic del Barça també ha quantificat les pèrdues que li suposarà al club el trasllat a l'estadi de Montjuïc la temporada que ve:

"Han sortit informacions de 100 milions d'euros , però estic convençut que no arribarem a aquesta xifra. Tot i que jo soc partidari de partir d'una xifra alta, i si aquesta l'assoleixes tot és millor"

Sobre la venda de part de Barça Studios, Eduard Romeu no té constància d'una oferta de les empreses de Gerard Piqué.

 

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
MessiGerard Piqué
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut