Actualitat blaugrana

Edmílson no creu que els jugadors siguin els únics culpables de la mala temporada

En declaracions a Catalunya Ràdio, Edmílson no se sent al·ludit per algunes de les crítiques de Joan Laporta. Per exemple, quan el president va dir que en alguns casos ha faltat professionalitat, Edmílson no creu que parlés d'ell. El brasiler diu que cada jugador ha de fer autocrítica personal, reconeix que s'han de solucionar certs aspectes del vestidor, però diu que l'autocrítica també s'ha de fer en altres nivells: des dels jugadors, fins als directius, passant pels tècnics. El brasiler assumeix que el president pot fer i desfer, hi té dret, però no comparteix gaire les noves mesures que regiran el vestidor del Barça. Finalment, Edmílson ha deixat la porta oberta a la seva marxa del club blaugrana.

Actualitzat

Demà torna l'equip de l'amistós a Sud-àfrica, torna Txiki Begiristain i començaran les reunions amb jugadors i representants per tancar altes i baixes. Serà bastant més ràpid el capítol de comiats que els fitxatges. El Barça no espera tancar cap incorporació aquesta setmana. Ara bé, la màquina està preparada perquè la setmana que ve ja hi hagi presentacions de nous jugadors amb la samarreta blaugrana. Sí que es poden resoldre sortides de manera imminent. El jugador amb més pressa per decidir el futur és Ludovic Giuly. No seguirà al Barça i les pròximes hores el seu representant parlarà amb Txiki per demanar-li un traspàs baix.

Eto'o vol jugar amb Henry i Márquez no vol marxar

Com que són a Sud-àfrica, els jugadors del Barcelona no han reaccionat al discurs d'ahir de Laporta, en què en va acusar alguns d'haver-se extralimitat i va anunciar que a partir d'ara s'haurà de complir el codi de règim intern. L'única reacció ha arribat avui des d'Anglaterra, per boca de Samuel Eto'o, que assegura que es vol quedar i, atenció, donant per fitxat Henry. Al seu entorn estan satisfets amb les paraules de Joan Laporta perquè esperaven una declaració contundent del president garantint la continuïtat d'Eto'o. Al "The Times", Eto'o diu clarament que continuarà al Barça i que jugarà amb Thierry Henry. També reconeix, però, que hi ha alguns responsables del club que el volen fora tot i que té una excel·lent relació amb el president, Joan Laporta. També ha parlat Márquez, des de la concentració de la selecció de Mèxic. No té constància que el Barça pensi fer-lo canviar d'aires.

Guardiola serà presentat demà

Enmig de l'embolic que envolta el primer equip del Barça, passa més desapercebuda la reestructuració del futbol base que la directiva ha de fer aquest estiu. Demà es posarà la primera pedra d'aquesta reestructuració amb la confirmació oficial del que ja fa dies que se sabia: Pep Guardiola entrenarà el Barça B. Guardiola ha firmat un contracte per a les dues pròximes temporades i el seu objectiu immediat és el retorn del filial a la Segona Divisió B. El de Santpedor ja fa dies que treballa per convèncer els puntals de l'equip que continuïn, tot i que no ho tindrà fàcil perquè aquests jugadors tenen ofertes per jugar en categories superiors i no volen veure estancada la seva carrera esportiva. És el cas del defensa central Marc Valiente i del migcampista Marc Crosas. Guardiola els vol al seu equip, però és conscient que no els pot retenir tant sí com no, sobretot en el cas de Valiente, un defensa amb molt futur que aquest estiu disputarà el Mundial Sub-20 del Canadà amb la selecció espanyola. Marxaran alguns dels jugadors, però no tants com es podia pensar en un primer moment. L'ajudant de Guardiola serà Tito Vilanova, fins ara secretari tècnic del Terrassa. De moment estan centrats a tancar la plantilla que ha de retornar el Barça B a Segona B. Serà una barreja del Barça B actual, del Barça C que desapareix, i també d'alguns jugadors del Juvenil A. El primer fitxatge és el del porter basc Oier Olazábal, de només 18 anys. És una aposta del preparador de porters del primer equip, Juan Carlos Unzué. Serà el porter del Barça B i, també, el tercer del primer equip.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut