Bernie Ecclestone saluda una hostessa brasilera (Reuters)
Fórmula 1

Ecclestone: "No conec cap dona que físicament sigui capaç de conduir un cotxe de Fórmula 1 ràpidament"

Unes declaracions masclistes de Bernie Ecclestone creen gran polèmica al Regne Unit

Actualitzat

El màxim responsable de la Fórmula 1, Bernie Ecclestone, ha causat polèmica al Regne Unit en afirmar: "No conec cap dona que físicament sigui capaç de conduir un cotxe de Fórmula 1 ràpidament. No s'haurien de prendre seriosament."   

El controvertit directiu va pronunciar aquestes paraules durant una conferència sobre patrocini celebrada dimarts a Londres, quan també va comentar que el president de Rússia, Vladímir Putin, "hauria de dirigir Europa" i va expressar el seu suport al precandidat republicà a la Casa Blanca Donald Trump.  Així mateix també es va quedar tan ample en afirmar que els immigrants no han fet cap contribució al Regne Unit, tot i que el tres vegades campió del món de F1 Lewis Hamilton és nét d'immigrants de l'illa caribenya de Granada.    

Ecclestone, de 85 anys, no és aliè a comentaris controvertits, i el 2009 ja va suscitar la polèmica en afirmar que Adolf Hitler "era un home que resolia".    

Li responen les pilots més qualificades

Les seves declaracions sobre les dones en la Fórmula 1 han provocat reaccions d'aspirants femenines, com la britànica Pippa Mann, que va escriure a Twitter: "Ja hi tornem a ser."    

 

 

"Potser algú hauria de recordar que un IndyCar no té direcció assistida, i podem conduir aquests cotxes", afegeix en un tuit posterior la pilot, que ha competit quatre vegades a les 500 Milles d'Indianapolis.

 

La britànica que més recentment va intentar una carrera en F1, Susie Wolff, que es va retirar el novembre passat després d'arribar a pilot de proves, ha rebutjat també les afirmacions d'Ecclestone. "Tenim un 30% menys de múscul, de manera que hem de treballar durament, però no hi ha cap raó per la qual una dona no pogués arribar a ser prou fort per pilotar un cotxe de F1", ha declarat.    

Això sí, curiosament Ecclestone opina que cada vegada hi haurà més dones en posicions de responsabilitat en el món de la Fórmula 1 ja que "són més competents" i "no tenen enormes egos".

Anar al contingut