Alpinisme

Dues expedicions catalanes, una de les Terres de l'Ebre i l'altra de Girona, fan el cim de l'Everest

Dues expedicions catalanes, una de les Terres de l'Ebre i l'altra de Girona, han coronat el cim de l'Everest. Ho han aconseguit a dos quarts de sis de la matinada i amb una diferència de només de deu minuts. La primera a fer el cim ha estat l'expedició de les Terres de l'Ebre, amb Marc Flos i David Ferrer al capdavant. Seguidament, ho ha aconseguit l'expedició de les comarques gironines, amb Jordi Servosa i Joan Cardona. Totes dues expedicions han hagut de vèncer unes condicions meteorològiques molt dures, amb moltes hores de vent i molta neu.

Actualitzat

A tres quarts de set del matí, hora local -a primera hora de la matinada a Catalunya-, Marc Flos i David Ferrer, membres de l'expedició "Terres de l'Ebre a l'Everest", han fet cim. Tot i l'intens fred i les ratxes fortes de vent, han aconseguit arribar als seus 8.848 metres. Tots dos expedicionaris es troben bé i ja estan baixant cap als camps intermedis. Agustí Pallarès, cap de l'expedició, i Ferran Escrivà, que han tingut petits problemes, no han pogut continuar i són al camp base, amb Josep Sancho.

Per la seva banda, l'expedició "Girona Everest 2006" ha aconseguit fer el cim en el primer atac, gairebé dues setmanes abans del que estava previst inicialment. Joan Cardona, el membre més experimentat de l'expedició, ha arribat als 8.848 metres a quarts de nou del matí hora local, les cinc de la matinada a Catalunya. Un cop al cim, Cardona s'hi ha trobat una expedició de les Terres de l'Ebre que aquests dies també estava intentant l'acensió, i que hi ha arribat deu minuts abans. Tot seguit, n'han baixat ràpidament. Tant Cardona com Servosa es troben bé, tot i que han hagut de suportar unes condicions meteorològiques molt dures ja que a pocs metres del cim bufava molt vent.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut