HANDBOL

El Barça guanya l'onzena Lliga de Campions en una final vibrant amb suspens

L'equip blaugrana ha doblegat el Kielce a la tanda de penals després d'un partit igualadíssim (37-35)

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

El Barça reté el títol de campió d'Europa després de superar el Kielce de Talant Dujshebaev (37-35). L'equip blaugrana s'ha imposat en una final vibrant, en que les diferències al marcador sempre han sigut molt curtes. Tant, que s'ha hagut de resoldre a la tanda de penals després que ni el temps reglamentari ni la pròrroga servissin per determinar un vencedor.

Igualtat durant tot el matx

Trepidant primera part que ha començat amb una primera aturada del porter del Kielce, Andreas Wolff. El porter del conjunt polonès, amb les seves aturades, ha impedit que el Barça s'escapés en el marcador en diversos moments de la primera part. Els extrems blaugranes, Ángel Fernández i Aleix Gómez, han estat molt efectius en els primers minuts, juntament amb Dika Mem i això ha permés l'equip català posar-se amb 3 gols d'avantatge (6-3) al minut 8. Les dianes de Vujovic –4 gols en el primer temps- i de Sicko, que n'ha fet 3 en la primera part, mantenien el Kielce en la lluita.

El Barça ha mantingut la diferència de tres gols (10-7) ja en la part final de la primera part. Però el Kielce no estava disposat a deixar-se intimidar. L'equip polonès, cal recordar-ho, havia derrotat el Barça en els dos partits en què s'havien enfrontat aquesta temporada abans de la final d'avui. El 12 a 12 fet per Karalec ha precedit un inesperat període de 6 minuts en què no hi ha hagut cap gol. El porters i les defenses s'han imposat durant aquest minuts. Un final de primera part vibrant ha acabat amb un nou gol d'Aleix Gómez –en total n'ha fet 6 en la primera part-- que ha certificat el 14 a 13 pels blaugranes a l'arribar al descans.

En la segona part la igualtat ha continuat marcant la final. El gegant Kulesh ha fet estralls en la defensa barcelonista. El Kielce ha tingut mínims avantatges en diverses ocasions. El blaugrana Melvyn Richardson, poc utilitzat per Ortega aquesta temporada ha tingut intervencions i gols decisius. Aleix Gómez ha marcat el 28 a 27 pel Barça. Dika Mem ha fallat el que podia ser el gol definitiu i el Kiel, absolutament contra les cordes, ha aconseguit forçar la pròrroga en l'últim instant de la 2a part, després d'un error en la defensa del Barça. Karalec, sol, ha afusellat Gonzalo Pérez de Vargas.

2 grans gols d'N'Guessan i d'Aleix Gómez han donat avantatge (30-29) al Barça en la primera part de la pròrroga. La segona part ha estat tant o més emocionat que la primera. El Barça ha estat capaç d'igualar dos desavantatges (30-31 i 31-32). Un gol de Dika Mem ha posat el 32 a 32 que ha portat la final als llançaments de penals.

Gonzalo Pérez de Vargas li ha aturat el llançament  a Alex Dujshebaev i això ha estat decisiu. El Barça els ha marcat tots. Després de l'aturada del capità, Ludovic Fábregas no ha perdonat i ha certificat el triomf barcelonista per un global de 37 gols a 35.

El Barça, doncs, campió d'Europa per 11a vegada i per segon any consecutiu.