Willian José, l'autor del segon gol de la Reial Societat (EFE)

Dos penals i una gran Reial Societat sotmeten l'Atlètic de Madrid a Anoeta (2-0)

Els gols de Vela i Willian José donen forma a la tercera victòria seguida dels d'Eusebio, que deixen desarticulat l'equip de Simeone

Una Reial Societat en plena forma ha despullat l'Atlètic i ha sumat el seu quart triomf en les últimes cinc jornades. Dues penes màximes del tot estalviables han fet justícia als bascos, perfectes en el joc tàctic fins a fer pagar als del Cholo Simeone amb la seva pròpia medicina. Feia 21 mesos que els madrilenys no perdien per dos gols de diferència.

L'equip d'Eusebio, que començava la jornada en sisena posició, ha creat problemes a l'Atlètic ja de sortida i sempre per l'esquerra. Oyarzábal i Zurutuza han creat superioritats i espais per a Yuri, molt dinàmic en els primers compassos de partit. El domini "txuri urdin", però, no s'ha traduït en gols, malgrat els intents de Zurutuza i de Willian José, que han exigit Oblak. A l'altra àrea, els de Simeone s'han topat amb una doble trinxera davant, un 5-4-1 per evitar cap ensurt a la contra.

Griezmann ha estat molt intermitent en la seva tornada a Anoeta i només el canvi de ritme de Kevin Gameiro ha permès als madrilenys donar senyals de vida. En el minut 24, Gameiro ha fabricat una contra que ha acabat amb Saúl posant a prova Rulli. I només tres minuts més tard, en el 27, l'ex del Sevilla s'ha plantat tot sol davant el porter donostiarra, però la seva picadeta ha acabat estimbant-se al pal. Amb tot, just abans del descans ha estat Carlitos Vela qui ha fregat el gol, amb un fantàstic xut de rosca des de la frontal que Oblak ha tret de l'escaire.

Els gols, a la segona part

El sermó al vestidor de Simeone semblava que canviaria la decoració del partit, i més quan Carrasco ha avisat després d'una assistència de Griezmann. Però el xut desviat del belga ha estat el preludi del primer gol local. Als 53 minuts, Yuri ha forçat un penal de Gabi i Vela no ha tingut problemes per superar Oblak per la seva esquerra, amb un xut ras i fluix que ha deixat sense resposta el porter eslovè.

Amb la Reial crescuda, els canvis de Simeone no han canviat res i, a falta d'un quart d'hora, un altre penal, de Correa sobre Vela, l'ha transformat Willian José amb un xut pel mig. Mala tarda per als "colchoneros", que ni tan sols han pogut reduir distàncies. El vol de Gerónimo Rulli ha evitat un gol cantat de Griezmann.

Reial Societat: Rulli, C.Martínez, Navas, González, Yuri, Prieto (Canales, 73'), Illarra, Zurutuza, Vela (Concha, 82'), Willian José (Juanmi, 88') i Oyarzabal.

Atlètic de Madrid: Oblak, Juanfran, Godín, Savic, Filipe, Koke, Gabi (Thomas, 75'), Saúl (Correa, 55'), Carrasco, Griezmann i Gameiro (Fernando Torres, 65').