Lydia Valentín als Jocs de Rio (EFE)
Lydia Valentín als Jocs de Rio (EFE)
Halterofília

Dos nous casos de dopatge poden donar a Lydia Valentín la medalla de plata dels Jocs de Pequín 2008

L'aixecadora de pes està a punt d'augmentar de forma considerable el seu palmarès olímpic, passant d'una a tres medalles, gràcies als casos de dopatge de les seves rivals

Actualitzat

La Federació Internacional d'Halterofília ha fet oficial aquest dimecres dos nous casos de dopatge que podrien concedir a la ponferradina Lydia Valentín la medalla de plata dels Jocs Olímpics de Pequín 2008.

Valentín, bronze en aquests últims Jocs de Río, es beneficiaria dels positius de la campiona olímpica a Pequín, la xinesa Lei Cao, i de la quarta classificada, la bielorussa Irina Kuleixa. Aquests casos s'afegeixen al ja anunciat al juny de la medallista de bronze, la russa Nadzda Evstiukhina. D'aquesta manera, un cop acabi el procés de confirmació dels casos de dopatge, l'espanyola seria finalment la segona dels Jocs del 2008 tot i haver finalitzat cinquena la competició.

L'esportista de Ponferrada espera també que es confirmin els tres casos de dopatge dels Jocs Olímpics del 2012 comunicats per la Federació Internacional el passat mes de juny, i que li donarien la medalla d'or després d'haver estat quarta a Londres. Valentin passaria a tenir una medalla d'or (Londres 2012), una de plata (Pequín 2008) i una de bronze (Rio 2016). Un palmarès extraordinari.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut