Primera Divisió

Dos gols de Van Nistelrooy donen el triomf al Reial Madrid al camp del Llevant (0-2)

El Reial Madrid ha completat la millor primera volta dels últims vint anys amb una afortunada victòria al camp del Llevant per 0-2, gràcies a dues dianes tardanes de l'holandès Ruud van Nistelrooy. Els de Schuster són fidels a la recepta que els manté líders amb 7 punts d'avantatge: joc discret, definició mortífera i una miqueta d'ajuda arbitral. I és que el gol que ha obert el marcador ha estat fruit d'un penal dubtós xiulat per Fernández Borbalán en unes mans involuntàries de Serrano. Gairebé sobre el xiulet final, Van Nistelrooy ha segellat el resultat final. Massa càstig per a un Llevant gairebé sentenciat a la pèrdua de categoria.

Ambient fantàstic al Ciutat de València amb motiu de la visita del líder de la Lliga. Al final, amb Casillas sota els pals després de superar una gastroenteritis que amenaçava de deixar-lo fora. I ja en el primer minut ha deixat clar que es trobava en plenitud de forces amb una aturada... I això que l'acció no era vàlida per falta d'Álvaro en el salt. Aquesta ha estat l'única intervenció del porter madridista en el primer temps, però això no vol dir que la seva defensa no l'hagi fet patir de valent, sobretot en els llençaments de córner. També en un servei des de la cantonada ha arribat l'única ocasió dels de Schuster en la primera meitat: una doble ocasió de Baptista i Raúl que Courtois ha tret sobre la línia de gol.

La segona part ha arrencat amb una altra ocasió molt semblant, i aquest cop entre Rubiales i el pal han evitat el 0-1. Poc després, Robinho encara ha tingut una ocasió més clara per marcar, però el seu xut s'ha estavellat al pal dret de la porteria de Kujovic. I a quinze minuts del final, la polèmica. El col·legiat, Fernández Borbalán, ha assenyalat penal per unes mans de Serrano, i Van Nistelrooy no ha perdonat des dels onze metres. L'holandès també ha estat l'autor del definitiu 0-2, el seu onzè gol i l'artífex que el Reial Madrid s'hagi convertit en el millor equip al final de la primera volta des que a la Lliga les victòries valen tres punts.