Atletisme

Dos atletes amb poca experiència en la llarga distància s'imposen a la Marató de Barcelona

Philip Cheruiyot, pràcticament un debutant en la distància, ha guanyat la Marató de Barcelona. El català Carles Castillejo, cinquè, ha estat el primer no africà a arribar a la meta

Actualitzat

El kenià Philip Cheruiyot ha guanyat la trenta setena edició de la Marató de Barcelona amb un temps de 2 hores, 8 minuts i 16 segons. Els objectius de l'organització que es batés el rècord de la prova o que es baixés dels 2:08 no s'han aconseguit, tot i que el guanyador si que ha rebaixat, i de molt, la seva millor marca personal. No era difícil, ja que fins ara només havia corregut una vegada els 42 quilòmetres i 195 metres.

Els favorits han marxat junts des del començament de la cursa fins que superats els 25 quilòmetres Bekana Daba Talesa ha trencat el grup amb un canvi de ritme molt fort, que el situava en temps de rècord de la marató barcelonina. L'etíop, però, no ha pogut mantenir la seva progressió. Faltant 3 quilòmetres per la meta Cheruiyot l'ha passat com una exhalació.

Daba Talesa ha acabat tan desorientat que s'ha despistat en els últims metres i s'ha aturat abans de temps. El seu compatriota Abdela Godana ha estat tercer. El barceloní Carles Castillejo ha acabat cinquè (2:12.03), i ha aconseguit la marca mínima per poder participar en els Mundials d'Atletisme de Pequín.

En la categoria femenina la guanyadora ha estat una altra debutant a la Marató, Aynalem Kassahun, amb la segona millor marca de la categoria en la història de la cursa: 2 hores, 28 minuts, 17 segons. La segona, Mula Dira, també ha baixat dels 2:30. La barcelonina Teresa Pulido ha estat quarta. Entre els 19.200 inscrits a la cursa barcelonina, dels quals 15.865 han pres la sortida, hi havia la Maria Vasco, que ja retirada de l'alta competició ha volgut provar-se en la distància. Això sí, sense cap pretensió de cara a la classificació final.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut