Rafa Nadal celebra la victòria sobre Chung que li dona l'accés a les semifinals del Barcelona Open Banc Sabadell (EFE)
Tenis

Rafa Nadal, Horacio Zeballos, Andy Murray i Dominic Thiem es veuran les cares a les semifinals del Barcelona Open

El quadre de les semifinals del Barcelona Open ja ha quedat definit: Rafa Nadal s'enfrontarà a l'argentí Horacio Zeballos i Andy Murray a Dominic Thiem

Joan CaubetActualitzat

El Barcelona Open Banc Sabadell ja coneix els seus semifinalistes: Horacio Zeballos, Rafa Nadal, Andy Murray i Dominic Thiem.

Rafa Nadal ha superat a Hyeon Chung en dos sets (7-6 i 6-2). El de Manacor ha hagut d'esforçar-se més del que es podia preveure en el primer set per superar el número 94 del rànquing ATP. El sud-coreà, amb tan sols 20 anys, ha plantat cara en la primera mànega amb un joc molt agressiu a l'exnúmero 1 mundial. Nadal però, ha capgirat el marcador després de cedir el primer dels seus serveis. L'actual campió del Godó arriba a semis sense concedir cap set, i mostrant-se molt sòlid en el servei.

Horacio Zeballos es veurà les cares amb Rafa Nadal a les semifinals i és que l'argentí s'ha imposat amb comoditat al rus Karen Kachanov per 6-4 i 6-1.

Albert Ramos ha perdonat i ha caigut eliminat als quarts de final en tres sets (6-2, 4-6, 6-7) i tres hores de partit. El tenista català ha dominat durant bona part de l'enfrontament, però no ha sabut aprofitar les ocasions per sentenciar i ha acabat cedint davant l'escocès. El partit, marcat per un precedent molt pròxim -la victòria de la setmana passada de Ramos que va deixar fora de Montecarlo Murray- ha estat semblant, ple d'intercanvis en el joc i en el marcador. En el primer set, Ramos ha mogut molt bé a l'escocès i s'ha endut la primera mànega per 6-2. En el segon, igualtat màxima, bons intercanvis i grans punts. Ramos ha tingut l'oportunitat de fer un pas endavant quan restava amb el 4-4 i 0-40. Però el de Mataró no ha pogut consolidar el "break", i el set ha estat finalment per a Murray. En el tercer ha passat el mateix. Intercanvis llargs i moltes opcions pels dos jugadors. El tenista català ha aconseguit recuperar el servei que se li havia escapat en el segon set. I quan la victòria era a les seves mans, ha deixat escapar el partit. En el 'tie break' decisiu, l'escocès ha deixat anar el braç i s'ha emportat la victòria. A les semifinals de dissabte s'enfrontarà a l'austríac Dominic Thiem.

Una estona abans, l'austríac ha superat amb claredat i contundència el japonès Yuichi Sugita en dos sets (6-1, 6-2) en tan sols 50 minuts. Thiem, número 8 del rànquing mundial, ha estat pràcticament impecable.

Tot i que el tenista nipó ha començat el partit amb molta força i ha aconseguit trencar el primer servei de l'austríac en les dues mànegues, Thiem ha tirat de repertori i li ha endossat dos sets tècnics (sis jocs consecutius).

 

Anar al contingut