Tenis

Djokovic guanya el seu segon Open d'Austràlia en derrotar Andy Murray (6-4, 6-2, 6-3)

Djokovic ha repetit victòria -ja hi va guanyar el 2008- i s'emporta l'edició d'aquest any de l'Open d'Austràlia en derrotar per tres sets a zero el britànic Andy Murray (6-4, 6-2, 6-3). El serbi ha fet valer la seva fortalesa mental i el seu joc consistent per guanyar una final que ha tingut menys història de l'esperada. Murray només ha plantat cara en un llarg i igualat primer set, però després de perdre'l, ha vist com Djokovic es feia amb el control absolut del matx. El serbi es fa amb el primer Grand Slam de l'any, i segueix en la seva lluita per superar Federer i Nadal en el tron mundial del tenis.

Actualitzat
El primer set ha estat molt igualat, amb els dos jugadors mantenint els seus serveis fins al novè joc. Llavors, i amb un 5 a 4 a favor, Djokovic ha trencat per primer cop el servei a Murray per emportar-se el primer parcial (6-4). El britànic, que encara no sap el que és guanyar un Grand Slam, ha acusat el cop psicològic i ha vist com en un tres i no res Novak Djokovic l'escombrava de la pista i se situava amb un clar 5 a 0. Una lleu reacció de Murray no li ha servit per evitar que Djokovic deixés pràcticament sentenciada la final guanyant el segon set (6-2).

Murray es recupera en el tercer set


El britànic, molt pressionat per les expectatives d'èxit dels seus compatriotes, s'ha deixat anar en el tercer set, i amb un trencament en el primer joc, ja ha deixat clar que vendria cara la seva pell. Djokovic ha seguit amb el seu joc consistent i s'ha tornat a posar amb un clar 3-1 al seu favor. Però Murray, agafant-se a les poques opcions que tenia de guanyar la final, ha tornat a equilibrar el joc (3-3). Però al vuitè joc d'aquest tercera mànega, el serbi ha tornat a trencar el servei d'un desesperat Murray, i ha deixat sentenciat el torneig guanyant, amb el seu servei, el joc posterior.

Després de les eliminacions de Nadal i Federer, el serbi Djokovic no ha deixat passar l'oportunitat de sumar un nou Grand Slam i deixar clar que és el tercer home en el regne del tenis mundial actual.

Nadal confirma que té un trencament de "dos centímetres"

Rafael Nadal ha confirmat aquest dissabte que té "un trencament" de fibres "de dos centímetres" després de lesionar-se davant de David Ferrer als quarts de final de l'Open d'Austràlia, i ha qualificat de "no gaire favorable" el seu començament de curs. "Vaig intentar seguir fins al final el partit contra Ferrer i no vaig poder rendir al nivell que el meu rival m'exigia", ha comentat Nadal ja des de casa seva. A més, ha reconegut que "ha estat un començament d'any no gaire favorable", i ha explicat que ara té l'objectiu de recuperar el nivell que tenia abans de la lesió per afrontar una temporada on veu difícil repetir l'aconseguit l'any passat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut