El vehicle ha envaït un carril bici i s'ha aturat després de xocar amb un altre automòbil (Reuters)
El vehicle ha envaït un carril bici i s'ha aturat després de xocar amb un altre automòbil (Reuters)

Vuit morts i 12 ferits en un atropellament intencionat a Nova York

Una furgoneta ha envaït un carril bici de Manhattan i el conductor, de 29 anys i originari d'Uzbekistan, hauria cridat "Al·là és gran", i per això s'està tractant com un atac terrorista

Actualitzat

Almenys vuit morts i una dotzena de ferits, entre els quals hi ha alguns menors, en un atropellament aquest dimarts a Nova York, a la zona del sud de Manhattan. El Departament de Policia de la ciutat ha informat que han disparat contra el conductor d'una furgoneta que ha envaït un carril bici i ha atropellat ciclistes i vianants.

 

 

Un migrat d'Uzbekistan

Segons les primeres informacions, el conductor ha topat amb un autobús escolar i ha sortit del vehicle ensenyant armes que, segons sembla, eren de mentida.

L'home, de 29 anys, ha estat traslladat a un hospital a causa de les ferides de bala que tenia a l'abdomen i està detingut. Segons ha informat l'agència Reuters, seria una persona que hauria arribat als Estats Units de l'Uzbekistan l'any 2010.

Segons la cadena CNN i altres mitjans, l'home hauria cridat "Al·là és gran" en àrab quan ha sortit de la furgoneta. Al vehicle s'hauria trobat una nota assegurant que havia fet l'atac en nom d'Estat Islàmic.

Cinc turistes argentins morts

Cinc de les víctimes mortals de l'atropellament eren argentins, de la ciutat de Rosario. Segons ha informat el Ministeri d'Afers Exteriors d'Argentina, havien fet el viatge per celebrar el trentè aniversari de la seva graduació a la Universitat. Un sisè membre d'aquest grup ha resultat ferit i està hospitalitzat.

L'alcalde de Nova York, Bill de Blasio, ha qualificat els fets d'"acte de terrorisme" i ha afegit que ha estat "especialment covard". L'atropellament ha passat en una zona per a ciclistes i vianants al costat del riu Hudson. Segons el governador de Nova York, Andrew Cuomo, l'atacant hauria actuat sol.

 

 

Si es confirma que és un atac terrorista, seria el primer a Nova York des de l'atac a les Torres Bessones del setembre del 2011. Les autoritats han anunciat que reforçaran el dispositiu policial a la ciutat com a mesura de precaució.

Trump: "Un malalt i pertorbat"

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha qualificat de "malalt i pertorbat" l'autor de l'atropellament múltiple a Nova York.

 



En una altra piulada, el president dels EUA diu que no es pot permetre que Estat Islàmic "torni o entri" al país després d'haver-lo "derrotat" al Pròxim Orient.

 

Anar al contingut